Powered by Blogger.

Tuesday, April 24, 2012

Ketayap..


Kedinginan malam membuatkan tekak rasa nak mengunyap sesuatu..


Dan dah lame juga aku teringin nak makan kuih ketayap tapi asek tak menyempat aje..


Harap tak tekejut ye sebab ketayap aku tak kale hijau.. Dan intinye juge tak kale coklat or perang..


Kelapa parot dah siap beli.. Kompiden aje nak buat.. Bile check dalam laci dapur, sah gula merah tak de.. Tekak nak tegedik2 nak menelan katayap.. Lastly aku blasah pkai gula pasir biasa.. Pas tu tarok sirap rose skit..


Bile dah siap n masok mulut rase die supe je.. Hahahha...


Kalau anda2 nak buat boleh la cuba.. Tarok la kale pelangi pon boleh.. ;-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 juta comments on "Ketayap.."

Nini D.. on April 25, 2012 9:13 AM said...

tetiba aku rasa cam nk makan kuih lapis bila tengok kaler merah...

Cik FaRiZaM on April 25, 2012 9:19 AM said...

kuih ketayap sy suka.tp yg ni mcm pelik sikit. lain dr lain....

D_08 on April 25, 2012 10:02 AM said...

kekekek...
ketayap... ghasenye bukan sume tempat panggei ketayap...... tapi best bile dapat ketayap yg ori..... bukan macam sekaghang ni.... kekadnag tu kulit die putih je..... kalo ade kale pun...sbb gune pencelup je... kalo kat kg gune daun pandan je.... inti dapat kelape mmg bestttttt

Mama ArinArishArdini on April 25, 2012 2:43 PM said...

jadile ketayap putih inti merah yek..hehe

eda_ej on April 25, 2012 4:16 PM said...

emy~hahhaa.. pe lagi buat le.. buleh aku mintak skit..

Cik FaRiZaM~ni kateyap tak cukup bahan.. hehehhe..

yeop~ni janji lepas tekak sdirik je.. lame kamu nyepi ye yeop.. bz promot taun melawat perak ye.. =D

shima~tu le.. janji rase lebih kurang.. kire ketayap juge la bunyinye..hehhehe..

Nens Collection on April 25, 2012 4:22 PM said...

WAHHH..LAMA X MAI SINI..
COMEL LA GABUNGAN WARNA MERAH ALA2 PINK ITU DGN KULIT YG KUNING CAIR TU..SEDAP2!

eda_ej on April 25, 2012 4:25 PM said...

try la buat.. tuka inti kale biru ke kuning ke.. hehheh..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez