Powered by Blogger.

Wednesday, April 11, 2012

Hasnaa Demam..


Buat pengetahuan, sepanjang hidup hasnaa yang selama enam bulan setengah ni die belom pernah demam lagi.. Walo kene cucuk pon die tak demam.. Mase lepas sunat ari tu pon die tak demam juge..


Malam tadi dapat rasa dahi hasnaa cam panas sikit.. Sikit je tak panas sangat pon.. Patot la dalam dua tiga hari ni hasnaa cam suke sangat meragam.. Tapi masih under control lagi.. Main pon macam biasa.. Cuma pagi smalam asik nak bedukong je.. Sampai aku masak pon kene pkai ring sling.. Bile hasnaa dah tido baru letak..


Malam tadi cuba bagi ubat demam kat hasnaa.. Dapat mase cucuk hasnaa enam bulan ari tu.. Elok je tirisan terakhir masok mulut hasnaa muntah.. 1st time juge aku tengok hasnaa muntah banyak cam tu.. Abes susu keluar.. Tuka baju seluar die dulu.. Seluar yang aku pakai pon abes basah kene muntah hasnaa..


Satu jam lepas tu aku bagi lagi ubat demam.. Alhamdulillah die tak muntah.. Mungkin sebab yang 2nd time ni aku sulam dengan air kosong kot.. Kalau tak sambil nak telan pon sampai kene kerot2 dahi..


Malam tadi kol satu lebih juge la hasnaa baru tido.. Dahi panas lagi tapi dah berpeloh sikit..


Dan hari ni syukur alhamdulillah hasnaa dah baik demam..






Nota kaki~Sangat risau kalau orang yang jarang demam tiba2 demam.. Selalunye orang macam ni kalau dapat skali demam memang demam terok..


Published with Blogger-droid v2.0.4

5 juta comments on "Hasnaa Demam.."

Nini D.. on April 11, 2012 5:26 PM said...

cepat sehat ye adik comel..

~najwa~ on April 11, 2012 5:54 PM said...

Demam nak upgrade pandai one more level kot :)

MommyRizmi on April 11, 2012 9:37 PM said...

ala cian anja ni..tula, if anak demam, hati si ibu jadik gundah gulana...

haifa pun bru jer baik demam..nk dpt kaki gamaknya

a'in fajar on April 11, 2012 10:33 PM said...

demam nk besar nak pandai ape2 la2..mcm syuhada dulu..jarang demam bila dmm risau sgt..

eda_ej on April 14, 2012 9:10 PM said...

Time kaseh sume..

ye kot demam nak merangkak agaknye..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez