Powered by Blogger.

Tuesday, August 2, 2011

Tak De Mood..


Hari ni tak de mood sebab telajak bangun sahor.. sedey sangat2.. rase cam sian sangat kat baby sebab tak bagi die makan ari ni.. sory baby.. ibu tak sengaje.. jam dah set nak bangon kol 5 pagi.. tapi apsal die tak bunyi??? bukan 1 tau tapi 2 bijik hp dah set kol 5 pagi.. ni salah hp ke salah telinge yang tak dengar?? dah letak hp btol2 kat telinga nak bagi dengar bile die bunyi tapi hampa.. bangun2 je tadi tengok hp dah kol 5.57 am.. memang rase sedih sangat sebab tak sahor.. harap baby dalam perot dapat betahan sampai ke maghrib nanti..

Murung lame2 pon tak gune gak kan.. kang kene darah rendah masok spital plak.. lepas solat subuh tadi terus mandi.. disebabkan semalam tak dapat makan tepung pelita, makanya hari ni harus la mak buyung ni pegi econsep membeli belah barang2 keperluan membuat tepung pelita.. harap2 menjadi la.. dah dok usha2 resipi tepung pelita kat myresipi.com semalam.. nampak cam senang.. kalau menjadi nanti i kasi resipi tu ye..

Walaupon hari ni tak sempat sahor namun berbekalkan semangat yang kental.. mak buyung dan anaknye harith berjalan beriringan tangan menuju ke econsep.. dokat ajo.. maleh nak drive kete.. tepat jam 10 pagi dah selamat masok dalam econsep.. kol 10.55 pg dah ade kat rumah.. kejap je.. itu pon sempat teman harith main kat play ground bawah rumah..

Harap jadi la tepung pelita yang diidam2kan ni.. hehehhe.. mesti bersemangat walau tak sahor.. yeaayyyy!!!


7 juta comments on "Tak De Mood.."

PUANSTOBERI on August 02, 2011 1:17 PM said...

haa...kekda kagum ni sbb Eda pandai wat tepung pelita or kt tpt akak kiterang panggil kuah limas (atau dgn nahu Perak - limeh) wawaaaaa

eda_ej on August 02, 2011 1:25 PM said...

jangan kagum dulu.. belom buat lagi.. baru nak try ptg nih.. ni 1st time nak buat kueh limeh nih kak ida.. huhuhu.. harap2 jadi la.. =D

Nini D.. on August 02, 2011 1:43 PM said...

tepung pelita...terliur aku

eda_ej on August 02, 2011 1:53 PM said...

jom try.. dari smalam aku teliur.. huhuhu...

D_08 on August 02, 2011 3:51 PM said...

Kuih LImeh....sedap tu.....pose2 ni tekak keghing.......makan bende2 maneh ni basahkan tekak memang best.....

ate...macam mane le bulih terlajak cik eda oiii??? ni musti cik ej pun terlajak same....

~najwa~ on August 02, 2011 4:33 PM said...

selera kita cam sama je..memang hari ni berniat nak tepung pelita jugak2. (pasal semalam tak dapat).



...tapi knjwa buat kat pasar ramadhan le eda..hehehe

eda_ej on August 02, 2011 5:14 PM said...

yeop~itu le.. dua2 tebabas.. mujo le mlm tadi sempat melantak keledek goreng.. buleh le wat lapik perot..

kak najwa~ari ni kemungkinan nak buke sorang2 tu ade.. ejai balik lambat kot.. so kene la buat sdirik.. nak ke pasar ptg2 ni cam dah tak larat.. mau tumbang kat pasar kang.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez