Powered by Blogger.

Thursday, August 25, 2011

Tak De Air..


Dah 2 hari tekanan air kat rumah ni sangat slow.. tanye kat jiran2 pon same gak.. memang sume rumah dapat tekana air yang pelan..

Semalam ngan kemarin memang rase semacam.. kemuncaknye semalam la.. hadoi.. elok je aku amek wuduk nak solat zohor terus air tak keluar.. memule ingat air kat bilik air je yang tak keluar, tapi bile aku check air kat dapor pon same gak.. setitik air pon tak keluar.. tak pe la.. aku solat dulu.. doa2 smoge ade air untuk amek wuduk untuk solat asar ngan air nak wat masak bebuke..

Abes solat aku ym mr ejai ngabokan yang kat rumah tak de air.. terus mr ejai call hencik syabas.. rupenye2 ade paip bocor.. patot le tak de air.. seb baik tak lame.. dalam kol 5 lebih dah ade air balik.. syukur.. tapi warna air tu tuhan aje la yang tau.. penoh karat.. mungkin sebab tangki air kat rumah aku ni yang dah bekarat agaknye..

Disebabkan kat rumah dah ade air, harith plak maseh lena diulit mimpi, maka petang semalam aku pon sempat la mengemop lantai.. dah bezaman tak dimop lantai rumah.. melekit2.. elok aje siap mengemop dan membilas lantai aku tunggu lantai kering.. aku dah tak tahan.. sakit beno pinggang ni.. baru mop lantai sikit dah sakit pinggang.. baring2 jap regangkan tulang temulang.. dah la.. malas aku nak mop lantai lagi.. tunggu la lepas besalin kang aku mop lagi..



Nota kaki~kalau sampai ke petang tak de air aku rase nak order kat mr ejai je juadah berbuke.. hehheh..




8 juta comments on "Tak De Air.."

Nini D.. on August 25, 2011 12:07 PM said...

aku suka mop lantai..meh aku tolong..

kemain lg ko eh..komen kat blog aku secara marathon :)

eda_ej on August 25, 2011 12:15 PM said...

hahhaha.. aku komen secara merathon sebab nak qadho balik mane yang tak sempat komen.. maklom aje le skang ni aku kuat membute.. hehhhehe..

PUANSTOBERI on August 25, 2011 1:22 PM said...

uh hai..takde air adalah perkara menakutkan selain takde letrik. huhu.

Slmt ari raya je Eda.. hati2 di jalan raya.

psttt..usah la mengemop dah..tggu pas bersalin ja nati :D

eda_ej on August 25, 2011 1:25 PM said...

slamat ari raye juge utk kak ida..

atenye lantey udah melengeh.. kene mop juge..

~najwa~ on August 25, 2011 1:55 PM said...

jgn bekerja kuat sgt ;)


(padahal kaknajwa, last day sebelum bersalin pun dok mengemop lantai, haha)

eda_ej on August 25, 2011 2:58 PM said...

memule ingat mengemop tu mudah.. bile dah buat boleh sakit pinggang plak.. tunggu je la pas pantang kang baru mop balik.. huhuhu..

firna on August 26, 2011 4:35 PM said...

Ala...kesiannye die. Selamat Hari Raya Acik. Maaf Zahir Batin.

eda_ej on August 26, 2011 6:00 PM said...

slamat ari raye gak utk mama sekeluarge.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez