Powered by Blogger.

Wednesday, July 21, 2010

Sunyi & Bengang..


Alhamdulillah.. student2 yang dok menyewa kat area rumah dah abes study.. sunyi la skit.. slalu tu denga gak riuh time dieorang nak gi kelas ngan balik kelas.. biase la tu.. time saya study pon cam tu gak.. tapi tak semua student habis study.. ade gak tinggal bape kerat yang belom abes.. kat blok rumah saya ni tak lebih dari 10 buah rumah yang masih ade student..


Pengumuman untuk student yang nak abes study.. skang ni memang dah lengang dah..

Pasal sunyi ngan lengang tu tak kisah pon.. elok la.. tak de la tejage mamat alan time die tido siang.. yang bengangnye, budak2 ni belajar je tinggi2.. tapi nak buang sampah pon tak reti.. malas betol nak turun bawah buang sampah.. sume dok longgok kat koridor rumah..

Ni sampah yang kat depan rumah saya.. tau la dah tak duduk sini.. tapi sekurang2nya betanggungjawab la sikit..

Ni plak sampah yang kat tangga.. tangga ni dah la dekat ngan rumah saya.. bau die tuhan je yang tau.. sampah yang kat plastik hitam tu ulat pon dah keluar.. sape nak tanggungjawab ni???

Ni plak gamba disepanjang koridor rumah saya.. yang melonggok2 depan tu sampah budak2 tu la..

Tapi pada saat ini sampah2 tu dah tak de.. sebab siang tadi my hubby dah call orang maintenance soh tanggungjawab.. huhuhu.. tak lame pas tu datang la bibik tukang sapu ni dok angkot sampah sarap ni turun bawah.. ni baru tingkat rumah saya punye sampah.. kat tingkat lain pon melambak sampah.. kat blok lain pon same gak.. dah la bibik ni sorang je yang jage 3 blok rumah.. sian bibik tu.. keje die sapu sampah je, bukan angkot sampah.. atas dasar simpati n mase tu pon mamat alan dah tido, saya tolong la ape yang patot.. tolong bibik tu angkot sampah bawak turun.. sapu koridor.. tu je la.. nak tolong banyak2 bibik tu tak bagi plak.. tak pe la.. yang penting koridor rumah dah clear..

Kesimpulannya, kite kene jage kebersihan.. tak boleh harapkan orang lain.. kalau dah masing2 harap kat orang lain dan saling tuduh menuduh sampai bila pon sampah tu tak gerak ke tong sampah.. so mari la kite bersihkan kawasan masing2 ye.. sekian..

4 juta comments on "Sunyi & Bengang.."

Nini D.. on July 22, 2010 10:10 AM said...

boleh x kalo aku nak sipak ajer diaorg?..hehe

eda~ejai on July 22, 2010 10:22 AM said...

boley2.. tp masalahnye budak2 tu dah tak de.. sume dah balik kg..

firna on July 22, 2010 11:17 AM said...

hampeh btol budak2 ni.

eda~ejai on July 22, 2010 12:33 PM said...

tu la.. sabo je la..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez