Powered by Blogger.

Monday, July 19, 2010

Happy Birthday Harith..


Huhuhu.. kat Lilypie Tickers umo mamat alan dah makin bertambah.. Yes.. hari ni ikot bulan omputeh genab la 2 tahun mamat alan lahir ke dunia.. ikot bulan islam 16 rejab.. dah lepas dah.. huhuhu.. macam2 perasaan bercampur baur.. rase suke, terharu & macam2 lagi la.. kenangan paling teringat mase kat dalam labour room bilik no 8 kat HUKM time saya dok meneran2 mamat alan kuar.. huh.. walaupon dapat epidural tapi payah gak rupenye nak deliver baby nih.. memang pengalaman yang tak kan saya lupakan sampai bila2..

Bila dah lahir mamat alan kene kuning plak.. sampai sebulan kuning tak ilang2.. dah macam2 ubat cuba tapi still tak mau2 ilang.. nak jage diri sendiri, nak jage baby.. memang sangat tetekan mase tu.. dokto kate sebab saya darah O.. hubby pon darah O.. so kemungkinan untuk my baby kene kuning memang ada.. tapi tak sangke plak sampai sebulan lebih tak ilang2..

Macam2 kenangan dan pengalaman saya dapat dari mamat alan.. pengalaman mengandung, besalin dan menjaga baby.. saya dulu memang tak berani nak pegang baby.. tapi bila dah ade anak sendiri nak tak nak kene jage gak la.. huhuhu.. sume tu pengalaman dalam idup saya.. kalau teringat perkembangan mamat alan dari die pandai pengiring sendiri, merangkak, bejalan dan berlari, memang rase teruja sangat..

Semoga mamat alan panjang umo, dimurahkan rejeki, dapat membesar dengan sempurna, gunakan akal fikiran yang dikurniakan ke jalan yang betul dan yang paling penting semoga menjadi insan yang berguna.. amin...
Ibu sayang harith.. luv harith 4 eva..

6 juta comments on "Happy Birthday Harith.."

firna on July 20, 2010 8:53 AM said...

Happy birthday Harith...2 years already. Cepat sgt mase berlalu. Semoga panjang umo dan murah rezeki. buat ibu mamat alan.....bila nak dapat adik lak? :-)

aku najwa~ on July 20, 2010 11:20 AM said...

terlambat sehari..
hepi besday Mamat Alan.. Moga jadi anak yang soleh, anak yang pintar...

eda~ejai on July 20, 2010 12:16 PM said...

mama~tu la rase cam cepat je.. kejap dah 2 tahun..

kak najwa~time kaseh.. smoga irfan juga jadi anak yang soleh.. amin..

Nini D.. on July 20, 2010 2:16 PM said...

moga para malaikat jugak turut mengaminkan doa kita semua..

Noraini on July 21, 2010 8:57 AM said...

Happy Belated B'day ye Harith... smg menjadi anak yg soleh! kejap je kan dah 2 thn...

eda~ejai on July 21, 2010 10:43 PM said...

emy~aminn..

ani~tu la, pejam celik pejam celik dah 2 tahun.. kejap je..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez