Powered by Blogger.

Thursday, June 17, 2010

Sungai Chongkak..


Tak tau la mimpi ape chu (mak cik hubby) call hubby dalam kol 7 lebih pagi tadi n ajak gi picnic kat Sungai Chongkak hari ni.. bukan ajak hubby tapi ajak saya n mamat alan je.. hubby kan keje, tak kan nak join plak kan.. saya pon pe lagi join je la.. ingat nak drive ngan kete hubby je tapi pak chu nak datang amek plak.. so siap2 je la barang2 mamat alan.. susu, nasik bekal mamat alan tak boleh tinggal.. hehhehe..

Dalam kol 9.30 pak chu dah sampai rumah nak amek saya n mamat alan.. dekat je Sungai Chongkak ngan rumah saya ni.. kat area Langat gak.. so tak sampai pon stengah jam dah sampai..

Memperkenalkan... ni Darwish.. chu pengasuh Darwish.. so chu bawak la skali Darwish ni mandi kat Sungai Chongkak.. umo Darwish ni baru setahun rasenye.. jalan dan tau tapi still gayat lagi..

Nampak tak ape yang saya nampak?? dahi Darwish ni lebam.. tak tau la nape.. terantok dinding kot.. biase la kan, budak tengah nak tau jalan memang cam ni.. sume die nak sondol..

Dah sampai.. port pon dah dapat.. Fatin anak chu bukak pampers mamat alan.. kalau tak bukak nanti mesti besa gile pampers mamat alan kan.. hehhehe..

Upsss.. nampak bontot die.. ape la yang Darwish tengok tu haa???

Sebelom masuk air amek gamba dulu ek.. huhuhu... kepala darwish ni lagi besa dari kepala mamat alan..

Mamat alan yang baru nak menjinakkan diri dengan kedinginan air Sungai Chongkak ni.. sejuk gile!!!

Nampaknye acara merendam budak kecik dah nak mula.. hahahha..

Darwish nampak cam steady je masuk air.. dah biase kene rendam ek..

Mamat alan yang macam dah tak sanggop nak berendam.. baru bape minit dah tak larat.. sejuk sangat kot...

Huhuhu... tarok air banyak2 kat die Fatin.. nampak plak bird die.. hehehhe...


Hahahhah.. dah rendam.. kompom kecut.. hehehehe..

Mamat alan yang dah start menggigil.. bulatnye mate darwish.. hohohoho..

Mamat alan dah tak nak kene air.. sejuk!!!!

Air Sungai Chongkak ni cetek je..tak dalam pon.. mungkin sebab cuaca sekarang ni yang kurang hujan kot.. kat sini slalu kalau hujan pon rintik2 je.. jarang hujan lebat..

Nampaknye dua2 budak ni dah menggigil.. kasi rendam sama dia.. hahahha..

Rehat kejap.. mamat alan dah tak larat nak rendam lame2..

Belajar berenang?? boleh ke??? konon nak ajar mamat alan berenang, tapi baru terapkan cam tu die dah dok telan air sungai.. sabo je la..

Telentang pon tak nak.. gayat sangat je rupenye..


Berendam ngan ibu plak.. hehhehe.. ibu die pon tak berani nak celop badan sangat.. sejuk air sungai ni..

Pak chu melakukan therapy air.. tak sejuk ke pak chu???

Sudah2 la tu mandi... bagi mamat alan seimbangkan suhu badan die dulu..


Kecut jari kaki mamat alan ni.. ni baru jari kaki, kat tempat lain tak tau la kecut cam ne.. tu pon ade hati nak main air lagi.. sabo je la..

Dah nak balik.. dalam kete tido.. penat sangat la tu main air tadi..

Huh.. ade orang jual petai!!! rambang bijik mate tengok petai nih..

Chu je yang turun kete beli petai.. saya dah tak boleh gerak coz mamat alan dah tido.. so chu je la yang pilihkan petai untuk saya.. hehheh.. saya memang pantang nampak petai..

Dalam kol 2 dah sampai rumah.. kejap je picnicnye.. to hubby, rugi sayang tak join.. air die sejuk gile.. best.. hehehhe

2 juta comments on "Sungai Chongkak.."

azeila eila on June 18, 2010 12:02 PM said...

oohhooo...berkelah ye, seronok harith berendam..tgk air sejuk tu aku pun takut nk berendam

eda~ejai on June 18, 2010 12:16 PM said...

sonok sangat sampai menggigil2.. aku pon tak brani nak rendam lame2.. sejuk!!!

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez