Powered by Blogger.

Saturday, June 19, 2010

1 Tahun 11 Bulan


Pejam celik pejam celik dah setahun 11 bulan my son hari ni.. kejap je rase.. lagi sebulan dah masok 2 tahun.. mamat alan lahir bulan rejab.. 16 rejab nanti pon beday die gak.. hehehhe..

Errmm... dah macam2 ragam die buat.. biase la budak besa ni, lari sane lari sini.. dah makin comot.. dah banyak akal.. huhuhu.. percakapan masih blom pandai lagi.. mungkin sebab gigi belom cukup kot.. kalau bace doa makan tau sebut amin je.. tu pon die sebut "abin".. jenoh dah betolkan soh sebut "amin" tapi nak gak sebut "abin".. kalau kite ambil pape kat tangan die n cakap time kaseh, die boleh la cakap "same2".. mase mule2 dengar cam taharu sangat.. rase cam dah besa rupenye anak saya ni.. rase nak nangis bile dok kenang time besalinkan die dulu.. kalau saya panggil die, mula la die wat cam tak denga.. die akan jawab "hah?" tu je dok ulang2.. sabo je la.. iklan yang paling die suke iklan ubat gigi yang ade budak kecik pegang kanta pembesar tu.. bile budak tu sebut "Dolly dolly kate aaarrrr", mamat alan pon sebut la aarrr.. hehehhe.. macam die plak dolly tu..

Bilangan gigi dah makin bertambah.. walaupon kawan2 yang sebaye ngan die nampak cam gigi sume dah penoh, tapi tak kisah la.. janji tumbuh.. gigi atas depan baru 4 batang.. depan bawah still 2.. geraham atas bawah kanan dan kiri sume ade satu.. so maksudnye gigi geraham ade 4 la.. 2 kanan dan 2 kiri.. tu je la yang dapat dibanggekan pon.. sukur nikmat tuhan sebab bagi gigi.. alhamdulullah.. hehhehe..

Saya start gosokkan gigi mamat alan dari die tumbuh 2 batang gigi.. mase tu umo die dalam setahun sebulan rasenye.. mase die tak de gigi mulut tak de la bau sangat.. lepas ade gigi mulut bau pekong.. bucuk.. start dari tu saya dah gosokkan gigi die.. mula2 tu gosok pkai kain batik je.. tak lame pas tu beli berus gigi kodomo lion tu.. siap dapat ubat gigi free perisa oren.. hehehhe...

Saya pernah terbace artikel tapi tak ingat kat mane tentang gigi budak2 ni kene gosok dengan ubat gigi sebab ubat gigi tu ade florida yang boleh melindungi gigi dari rosak.. btol la kot.. so, kene la didik dari kecik kan.. =D

Kat bawah ni ade la satu video mamat alan nyanyi ABC Song.. jom layan..

4 juta comments on "1 Tahun 11 Bulan"

Nini D.. on June 19, 2010 9:29 PM said...

pandainye anak ko baca ABC...afif takat sebut ABC je yg baru pandai...yg lain xberapa pandai lg..hehehe

eda~ejai on June 19, 2010 9:58 PM said...

tu je dok ngadap ari2.. tp tak de la pandai mane pon.. klu aku bukak youtube alib ba ta die dok goyang2 je.. bukan nak ikot.. sabo je..

azeila eila on June 22, 2010 11:20 AM said...

hehe...harith da besa da, mcm xcaya je..ida, aku slalu tgk lilypie tu sns da bape bulan, kalo x aku xingt dah diorg da bape bulan...ngeh2

eda~ejai on June 25, 2010 11:32 AM said...

pejam celik dah dekat 2 tahun kan.. =)

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez