Powered by Blogger.

Wednesday, June 16, 2010

Kenduri Naik Buai Diana..


Siang kenduri naik buai Danial, malam plak kenduri naik buai Diana plak.. Diana ni anak buah hubby.. anak adik hubby (syikin yang besalin kat Hospital Kajang hari tu).. petang tu lepas je siap cuci pinggan n kemas2 rumah my mom kitorang begegas plak ke rumah my MIL.. kene tolong2 gak kat situ.. nasib baik dekat.. hehehehe..


My new niece.. raye tahun ni betiga la Syikin ngan Azhar..

Menjage mamat alan yang pantang jumpe tangge..

Faris n mamat alan.. sepupu mamat alan ni.. anak kak yong hubby..




Huh.. macam2 ragam budak2 ni.. cam ni la diorang bile dah jumpe sepupu sepapat.. memang haru rumeh my MIL.. barang2 kaca memang tak boleh letak lantai langsung.. sebab dah pernah terjadi jug kesayangan my MIL pecah sebab budak2 ni la.. hehehhe..

Chu n mak ngah sibuk buat hidangan kenduri..

Aniq anak paan.. kecik2 dah pandai makan gula2.. seb baik gigi blom ade..


Pasukan marhaban yang siap sedia.. team ni opah hubby punye.. kat kampung hubby marhaban pompuan.. kat kampung saya orang laki... lain kampung lain caranye kan..

My MIL bawak Diana masuk buai.. my MIL ni muda lagi tau.. hehehe..
Acara marhaban dah mula...




Nampak kuning lagi Diana ni.. same macam mamat alan.. dah 30 hari pon still kuning lagi.. tak tau la ubat ape nak bagi..

Ni la opah hubby.. kuat lagi ni.. jangan main2..






Keadaan kat luar rumah.. hidangan dah siap.. air pon tengah tuang.. tinggal makan je..

Dari kiri, mak ngah, mak anjang, uteh n opah lang.. hehhehe..

Lapa la plak tengok lauk banyak2 ni..

Pe hal plak kak no ni?? nak carik gado ek.. hehehhe..


Adik hubby yeng kecik dah siap sedia sebab pas abes marhaban nak wat khatam Al-Quran plak..

My hubby jadi official photographer.. hehhehe..

Baru dapat tidokan mamat alan.. boleh la begosip kejap.. hehheh..

Ni Eija sepupu hubby.. eija ni kawen setaun awal dari saya tapi lambat dapat baby.. skali dapat kembar.. rezeki die dapat baby kembar.. yang blah kiri tu adik n yang blah kanan tu abang.. abang lagi kecik dari adik.. kembar tak seiras.. senang nak kenal..

Mamat alan yang dah lena sampai ke bulan.. hehhehe.. so boleh la tolong2 orang wat hidangan kat bawah..


Adik hubby yang tengah bedebar2 nak bace Quran.. muke pon cam cuak je..

Fiza n Aniq.. muke anak ngan mak same je.. sepesen.. time ni aniq asek nak mengamuk je.. tak nak tido.. tak tau la nape..

Ustad yang mengiringi bacaan.. tak ingat la ape name ustad ni.. dulu mase kat skolah agama ade gak uztad ni mengajar saya.. tapi kejap je.. hehheh..

Laki bini yang bz begosip.. hahhaha.. gamba time saya bz tolong angkat hidangan tak de.. time tu hubby dah tumbang.. penat.. kepala pon sakit.. sian hubby.. huhuhu..

2 juta comments on "Kenduri Naik Buai Diana.."

Nini D.. on June 16, 2010 7:26 PM said...

amboi...kemain meriah ye..ni la yg sonoknye buat kenduri kat kampung..ramai yg dtg.

eda~ejai on June 16, 2010 7:36 PM said...

tu la.. walaupon kenduri wat blah malam ramai gak yang datang..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez