Powered by Blogger.

Saturday, July 14, 2012

Simple Dress Untuk Hasnaa..



Baju ni berjaya disiapkan weekend lepas sebenarnye..


Ikot tutorial kat tenet aje.. kalau nak buat pattern sendiri memang tak reti.. banyak sangat kene kira.. pening kepala.. nak senang print pattern saje.. hehheh.. 


Kain plak order dari kak Yati Manan.. salah sorang kawan Geng Mesin Jahit kat FB.. time kaseh kak yati..baik betol ati kak yati..






Cita2 tinggi nak jahit baju macam dalam gamba ni.. 


Sesape nak cuba buat boleh la klik kat sini..


Pattern n tutorial disediakan..


Tapi part lengan tu tak tarok pon getah sebab sebelom tu dah letak tapi ketat sangat plak bila hasnaa pakai.. so bukak balik..


Sebenarnye ni pattern baju untuk baby umor 0-3 bulan.. tapi 0-3 bulan anak omputeh la.. bajet kalo baby omputeh umor 0-3 bulan tu same besar dengan baby melayu umor 9 bulan..  hahahha.. 






So cam ni la rupe baby 9 bulan bersama baju saiz 0-3 bulan..


Gaya ala2 senam robik kat meje tv.. ngam2 je baju tu.. kalau hasnaa besar skit dah tak bley pakai.. 


Legging hasnaa tu plak tak perasan same corak ngan baju tu.. mr ejai yang perasan.. mr ejai kate hasnaa ade legging yang same corak cam tu..


So secara kebetulan macam sepasang plak baju tu.. hehheh... 


InsyaAllah nak buat lagi baju macam ni tapi kene ubah skit pattern tu untuk jadi lebih besar.. boleh la tarok getah kat lengan.. hehehe...









4 juta comments on "Simple Dress Untuk Hasnaa.."

Nini D.. on July 14, 2012 12:21 PM said...

ko memang berbakat!!!

~najwa~ on July 15, 2012 12:11 AM said...

seluar tu satu set ke?

eda_ej on July 15, 2012 12:13 AM said...

emy~ko pon buleh buat juge.. kalo ade baby gurl cam ni la... hehehhe..

eda_ej on July 15, 2012 12:15 AM said...

kak najwa~seluar tu tak janji pon.. dah lame beli.. bile baju tu dah siap baru prasan same plak corak.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez