Powered by Blogger.

Tuesday, July 17, 2012

Ke Perpustakaan Negara..


Ni cite hari sabtu lepas.. dah plan memang nak pegi.. harap hubby sudi tolong bawak.. alhamdulillah sampai juge.. yeayyy...

Buat pertama kalinya jejak kaki ke Perpustakaan Negara..

Sebelom ni nampak kat tv je..  



Huhuhu.. plan kol 8 pagi nak gerak dari rumah.. last2 kol 9 lebih baru gerak.. sampai sane dekat kol 10.. 

Masa mula2 sampai nampak macam ade sesi pendaftaran kat tangga library tu.. tapi kene la carik parking dulu kan.. pusing2 punye pusing parking tak de.. ingat nak balik dah.. pas tu last hubby pusing carik parking, alhamdulillah ade satu kete nak kuar.. rezeki.. 

Masa nak masok tengok meja daftar dah tak de.. sume dah masok auditorium kot.. 





Kat FB yang kompom datang 41 orang.. dah pasang angan2 boleh dok depan dengar talk nih.. 






Tapi situasi sebenar adalah seperti ini.. punah.. penoh satu dewan.. mule2 bediri juge.. pas tu ade la satu couple yang keluar dari dewan n amek peluang duduk situ.. huhuhu..


Mase ni tengah ade cam forum pasal bf.. ade sorang dokto, ustaz ngan sorang retis.. retis tu serina anak chef wan.. syokk gileee..  


Disebabkan datang lambat makanya duduk blakang skali la..




Blah kanan ni penoh dengan stroller.. 




Blah kiri plak ade banner psal bf..




Dan mak jemah ini duduk betol2 di cerok paling belakang.. seb baik ade kerusi.. boleh ilangkan lelah.. (tengah khusyuk dengar talk la konon.. nak tengok tak nampak sebab kat depan ni pon dah beduyun orang bediri)




Ni serina dah abes talk.. ade jamuan le untuk ahli panel.. gamba serina ni je yang sempat tangkap.. die jalan laju sangat.. lagi pon orang lain masing2 nak amek gambo die.. huhuhu..


Elok je serina keluar aku pon keluar sebab dah nak kol 12.30tghari.. bajet dah nak abes la kot.. rupenye ade lagi talk psal babywearing.. kat situ tulis babywearing kol 10-11pg.. yang aku ni ingat dah abes.. terus la balik..  




Hasnaa yang dah lena kat dalam ring sling.. Harith plak dah rindu kat ibu die macam dah sebulan tak jumpe.. sebab aku masok bedua ngan hasnaa je..


Antara barang yang sempat dirembat..




Majalah Pa&Ma bulan Ogos.. kat sini harga majalah ni murah singgit, pas tu dapat pree note pad Pa&Ma..


Sticker Titisan Emas pon sempat beli.. boleh la tarok kat kete nanti.. hehehhe..










Ape yang aku dapat hari tu adalah sedikit sebanyak dapat la memberi lebih semangat nak bf hasnaa.. walaupon sebenarnye dalam hati ni dok pikir 50/50 je nak sampaikan 2 tahun.. kalau dapat sampai setahun pon dah seribu rahmat rasenye..


Dan yang paling penting sokongan suami.. kerja nak bf anak ni memang la dari luarannya kite nampak isteri je nak buat, tapi sebenarnye suami pon kene main peranan juge.. so kepada bapa dan bakal2 bapa kene sokong isteri anda.. bukan takat kat dalam labour room je, tapi apa2 yang memberikan manfaat untuk keluarga dan anak2 buat la same2.. semoga dengan cara tu dapat secara tak langsung dapat mengeratkan kasih sayang korang.. sekian..


Cite pasal babywearing tak de sebab tak sempat tengok dah balik.. huhuhu.. rugi btol.. kalau ade lagi lepas ni boleh la pegi lagi.. hehehhe...














Pembetulan 22/7/2012..


Bila dah bace blog kak hayati hashim baru tau yang pasal babywearing tu sebelom talk pasal bf.. rugi2... datang lambat sangat.. dah banyak ilmu yang telepas.. 







8 juta comments on "Ke Perpustakaan Negara.."

:: Mrs.Eady :: on July 17, 2012 7:41 PM said...

Alohhh mase ni x dpt join.. :(

afzan on July 17, 2012 9:01 PM said...

seronok hasna tidur dalam sling eh

haniaiman on July 17, 2012 9:09 PM said...

cute Hasna tido tu..

Nini D.. on July 18, 2012 11:11 AM said...

aku jgn kata jejak...lalu pon tak pernah kot perpustakaan negara ni..ke ada ke aku dtg masa rombongan sekolah rendah dlu?...hehehehe

eda_ej on July 18, 2012 2:46 PM said...

:: Mrs.Eady :: ~ tak pe.. kalo ade lagi boleh pegi.. hehhee..

eda_ej on July 18, 2012 2:46 PM said...

afzan~die tido sebab dah memang time die tido..

eda_ej on July 18, 2012 2:47 PM said...

haniaiman~elok pon die tido.. kalau tak asek megelupo je..

eda_ej on July 18, 2012 2:48 PM said...

emy~ko jangan tak tau, perpustakaan yang kat pekan telok anson tu on aku tak pernah jejak lagi.. hahahha...

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez