Powered by Blogger.

Wednesday, July 4, 2012

Bila Belajar..


Semua ibu bapa pasti akan mengharapkan anak2 mereka belajar dengan tekun, rajin dan sentiasa berusaha..

Tipu la kalau kate tak kisah anak malas belajar kan.. mane ade mak bapak yang suke anak malas belajar..

Same la macam aku pon..  




Ini cara harith belajar..

Sejuk perot mengandong..

Sangat tekun dalam melakukan latihan.. 

Berharap agar ianya berterusan begini.. 












Huhuhuhu.. gambar diatas adalah bersifat semantara saja.. 

Setelah dijanjikan akan dapat coklat bile dah siap baru boleh buat elok2.. 

Memotivasi kanak2 memang kene buat sistem habuan agaknya..

Tak pe la, asalkan menjurus ke arah yang baik..




Pada hakikatnya bila baru buka buku muka dah cebik2.. 

Tak lama lepas tu air mata pon berguguran.. 

Kalau nak diikotkan memang banyak dah air mata harith yang dah tumpah ke buku tu..

Semoga harith rajin belajar..

Tahun ni harith belom masok sekolah lagi..

InsyaAllah tahun depan baru nak sekolah..

Risau takot harith ketinggalan dari kawan2 sebaya..

Risau harith tak dapat nak tangkap cikgu ajar ape..

Risau harith tak mo denga cakap cikgu..

Dan risau juga takot kalau2 harith kene buli.. tak pon die buli orang..

Banyak betol kerisauan yang melanda..

Semoga bile masok sekolah nanti harith baik2 saje.. aminnn..







8 juta comments on "Bila Belajar.."

miloais milo on July 04, 2012 4:36 PM said...

kerisauan uols sama seperti masa mula2 my doter nak start bersekolah - tadika...

tak pe nokkk... he will learn - insyaallah

eda_ej on July 04, 2012 4:41 PM said...

miloais milo~memang biase ke perasaan macam ni kak?? risau betol..

Nini D.. on July 05, 2012 9:56 AM said...

xpe..pelan2.cikmat dulu pon macam tu.lagik byk air mata,air hingus dari yg ditulis..sampai lencun buku! aku abes sabar dah dikerjakannya...tapi sabarlah..doa ibu tu mujarab. :)

mat alan ni kidal ke kanan?..kompius mak!!

eda_ej on July 05, 2012 8:30 PM said...

emy~riso banyak dalam ati ni.. takot die tak boleh buat banyak mende..

aku tgk die cam boleh pkai due2 tangan.. tapi tak de la seimbang 50/50.. mungkin 60 kiri, 40 kanan..

LYAfrina on July 05, 2012 8:33 PM said...

waaaa.... bgusnyer dia...
asya lak kalo mnulis ni ikut mood..xleh pksa2... klo dia xde mood..mula la buat main2..

eda_ej on July 05, 2012 10:12 PM said...

LYAfrina ~boleh la.. dapat sehari 5 minit ngadap buku pon dah cukup baik..

MommyRizmi on July 07, 2012 8:35 PM said...

nak jugak mamat alan ni menulis..rizmi nnti x taula..ckp pelat lagi..kuat main..taun dpn dh nak skolah tadika dah..adehhh..risau eden..

eda_ej on July 08, 2012 3:55 PM said...

MommyRizmi~risaukan.. dah jadi mak cam ni la..

ni pon harith baru je pandai pegang pencil.. kalo tak die pegang macam nak bunuh orang..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez