Powered by Blogger.

Friday, December 9, 2011

Ini Bukan Aiskrim..


Entry hari ini adalah rentetan dari entry semalam..


Photobucket

Ya, seperti tajuk di atas.. ini bukan aiskrim.. bukan aiskrim Malaysia perisa laici mahupon soya..


Bekas susu yang paket2 tu dah habis.. botol susu pon memang tak banyak kat rumah ni.. apa yang ade cuma plastik bekas aiskrim Malaysia tu saje.. satu tiub tu boleh masok dalam 4oz susu.. tapi susah la skit nak ikat.. just nice kalau masok 3-3.5oz.. nak ikat pon tak susah..


Pada waktu dah tika ini peti ais blah atas tu memang dah betol2 padat.. peti ais kecik aje.. berkemungkinan untuk esok dan luse akan ade penyingkiran susu dari peti ais tu.. sayang nak melepaskan tapi ruang tak mengizinkan..








Nota kaki~respek kat my pren puan emy yang bf kan anaknya afif sampai setahun lebih.. walau tak lepas sampai 2 tahun tapi kegigihan beliau buat aku rase nak bg tabik hormat.. sebab aku dulu cume dapat bf kan harith dalam 4 bulan saje.. itu pon dah campor2 susu formula..


Tak lupe juge puan ain yang bf kan dua2 anak beliau.. cekal betol mereka2 yang rajin bf anak ni kan.. aku tak belom lagi setaraf dierang.. maseh merangkak2..











9 juta comments on "Ini Bukan Aiskrim.."

Anaa on December 09, 2011 11:44 AM said...

jangan ler buang.. bagi ler kat harith sama.. campur dalam susu dia.. tak la membazir.. :)

eda_ej on December 09, 2011 1:08 PM said...

huhuhu.. dah pernah cuba.. harith dapat rasa.. mule2 die isap pas tu wat muke pelik..

MamaEma on December 09, 2011 3:38 PM said...

jangan ada yang tersalah ambil dan minum sudah le...banyak betul susu badan yer..

eda_ej on December 09, 2011 6:58 PM said...

ni kire sikit.. ade org yg satu peti ais pon ade..

Nini D.. on December 09, 2011 10:54 PM said...

tak pyh tabik spring,kang spring tu melantun kene dahi aku.hahaha..

ko nih...ko lupa sape itu pn Maznah?..

kalo dah ari2 kene brainwash time berpantang,op cozlah jadi MANTAP semangat aku nak fully bf..padat otak aku dengar ceramah ari2..sepadat susu dalam kilang!

ko kuatkan semangat..rasa2 cam semangat nak tumpo,pegi telepon pn Maznah..kompem semangat ko tetiba jadi tumpat macam aloi..

eda_ej on December 10, 2011 1:18 AM said...

tetibe rase nak jumpe pn Maznah ari ni jugak.. nak mintak ilmu.. huhuhu..

neyza mokhtar on December 13, 2011 10:55 AM said...

cayok2...smoga berjaya..aku dulu pun GAGAL...menyesal sungguh!!

ereen on December 20, 2011 8:08 AM said...

banyak juga susu eda..
aku kalo nak pam tu adus.. mcm tak nak keluar
kalo tak pam memang tumpah...
cer kongsi mcm mane nak pam byk cam nie
guna pam manual ni payah jugak yerk..
aper pun best lah dapat kumpul susu cam nie...hehe

eda_ej on December 20, 2011 10:56 AM said...

niza~boleh cuba utk adik irfan nanti.. hehehhe..

ereen~aku dulu mulenye idak le nak buat stok pon.. aku pam sebab susu cam dah tak bape nak ade.. susu badan ni nak kene budak rajin isap baru nak banyak.. masalahnye anak aku isap sikit2 je.. dan start dari situ la aku pam.. mule2 kuar sikit je.. dalam 2oz.. esoknye ade la naik 3oz..luse tulat tonggeng baru la banyak kalo skali pam dapat la 7-8oz.. yang penting kene sabo.. jgn tensen2.. kene yakin yang rezeki utk anak kite ade.. selain dari tu doa la byk2..

aku pakai pam bateri.. main picit2 aje.. dulu pakai pam manual tgn aku cepat lengoh nak ngepam..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez