Powered by Blogger.

Monday, September 6, 2010

Hari Sabtu..


Hari jumaat lepas zahar (my biras, husband sikin adik hubby) msg ajak buke kat rumah dieorang kat semenyih hari sabtu.. huhuhu.. tapi tu la.. dah janji ngan nak datang.. mase tu plak saya diserang batok n seseme + penin kepale.. ikot je la.. hubby ajak pegi tghari sebab nak ikot zahar n paan (adik hubby) hubby mancing.. baru nak mintak tolong hubby jagekan mamat alan.. hubby plak gi mancing.. aduyai..


Ni la mamat alan mase dalam kete on da way ke rumah zahar.. die tak nak duduk kat babyseat.. nak riba die pon tak nak.. cume nak dok kat arm rest kat tetengah tu.. sampai tetido.. bile angkat die mengamok2.. so bagi je la die dok situ sampai tiba kat rumah zahar..

Petang tu plak Fiza (wife paan) ajak gi pekan semenyih ngan sikin.. nak beli tudung raye katenye.. kaum bapa sume gi mancing.. tinggal la kaum ibu kat rumah ni.. sikin plak jadi pemandu pelancong.. maklom je la saya ni bukan tau sangat jalan2 kat semenyih.. dengan kepala yg berat, idong yg sumbat n tekak yang sakit saya gagahkan juge la drive kete hubby.. sape lagi nak drive kalau bukan saya.. fiza ngan sikin memang tak tau drive... redah je la.. sampai kat pekan semenyih jalan punye la sempit.. bangunan pon macam pekan bagan datok je.. tapi pekan bagan datok tak banyak kete parking tapi jalan.. jalan pon jadi one way je.. akhirnye dapat gak parking.. bwak gak mamat alan naik stroller sebab tak nak jalan kaki.. asek nak melalak je.. mengantok kot die.. saya tunggu kat luar kedai je.. tak masok pon.. dah masok kang rambang mate plak..

Dipendekkan cite.. dah siap fiza ngan sikin membeli belah sambil menggendong anak kitorang trus balik.. singgah bazar pon fiza je yang pegi sebab dah nak ujan.. balik rumah ingatkan kaum bapa dah balik.. rupenye belom.. dekat kol 7 baru sampai rumah.. hasil tangkapan ade la dapat 2 ekor ikan.. besa gak..


Ni la juadah berbuka hari sabtu lepas.. macam2 ada..

Ni plak jemaah yang tak pose tapi bukan main lagi mengadap macam tak saba2 nak buke pose.. huhuhu.. dah la.. sekian saje cite hari sabtu.. idong sumbat lagi.. fenin la fenin..

2 juta comments on "Hari Sabtu.."

Nini D.. on September 07, 2010 4:43 AM said...

kagum aku semangat kaum lelaki nih g memancing...cuba kalo kita suh mintak tolong jaga anak atau g memana yg xberkaitan dgn memancing...LIAT ya amat!..contoh terdekat?..laki gue!!

eda~ejai on September 07, 2010 1:50 PM said...

ade yg tesiratnye.. bile mr ejai dok join paan ngan zahar ikan tak naik2.. bile mr ejai tak de kat situ baru ikan nak naik.. apekah petandenye tu?? hahhaha..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez