Powered by Blogger.

Tuesday, September 14, 2010

Beraya Di Pekan Baru..


Hari raye ke tiga saya tiga branak pegi beraya kat Pekan Baru.. yeaa.. pekan baru teluk intan.. kat sini la zaman remaja saya.. kawan2 pon ramai kat sini..

Mengimbas memory betol bile lalu kat depan asrama ni.. banyak kenangan.. dah banyak perubahan pon kat asrama ni..

Papan tanda waktu melawat ni pon dah ade... dulu kalau nak melawat main redah je.. ikot suke la nak datang bile.. tapi ye la, mase tu kan asrama ni baru je bukak.. mase form 1 tu la batch pertama yang rasmikan asrama ni.. rindunye zaman skolah..

Ade yang lagi menarik.. pondok pak guard ni pon dah ade.. dah lame sangat tak jejak asrama ni.. rase cam nak balik ke zaman skolah je.. huhuhu..

Pegi kat Pekan Baru sebab nak ke rumah puan emy.. puan emy ajak datang beraya.. ingat nak datang rumah puan eila skali.. tapi puan eila dah balik ipoh.. tak pe la.. ade rejeki bile2 pon boleh jumpe kan..

Makan time.. mule2 puan emy hidang laksa.. pas tu nasik ayam plak.. huhuhu.. konyang btoi.. my hubby jangan cite la, ntah bape kali ulang amek ayam.. hehehhe..

Nasik ayam.. puan emy buat sendiri ni.. sodap gile.. mabeles btol sup die.. boleh bukak kedai nih.. hehehhe..

Ni la die datin sri paduka emy shafinaz bt hj shahidan.. hehehhe... sodap air tangan puan emy.. pas ni boleh la ajo teman yang tak bape pandey masak ni ye.. =)

Bersama puan emy.. setahun sekali je jumpe ni.. last jumpe raya tahun lepas.. akan datang mungkin time raye gak kot.. huhuhu..

Kasi close up skit.. nak kabo ni.. puan emy ni pkai spek baru.. huhuhu.. bau kedai lagi tu. hahahha.. jangan marah ye puan emy..

Mase nak balik sempat lagi puan emy bagi oley2 dari taiping.. maap le gamba oley2 tak de.. time kaseh daun keladi ye.. banyak oley2 yg puan emy bagi.. wat susah2 je.. hehehhe..

On da way balik dari teluk intan, mamat alan tak nak dok kat riba.. die nak dok satu seat ngan ibu die.. hadoi.. sempit la nak oi.. mate pon dah kuyu mengantok nak tido sebab makan nasik ayam kat rumah puan emy..

Semoga tahun depan dapat la kite jumpe lagi ye.. Slamat Hari Raye..

2 juta comments on "Beraya Di Pekan Baru.."

Nini D.. on September 16, 2010 1:46 PM said...

adoila....apsal la sume gambo den dibubuh?...hahaha...spek raye gitu...tahap kerabunanku udah bertambah terok..hahaha...
sodap ke nasi ayam den tu?..biasa aje la...ekau lapau..tu yg mkn byk..hahaha..papepun..Selamat Hari Raya!

eda~ejai on September 16, 2010 4:17 PM said...

bukan lapau tapi memang sodap.. botoi den dak tipu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez