Powered by Blogger.

Thursday, February 12, 2015

Sakitnya Gastrik...




Gastrik memang sakit.. sakit ya amat.. sampai rase cam menyucuk2 ke hulu hati.. ni kawan saya yang cakap la.. sebab saya memang tak pernah kene gastrik.. alhamdulillahhh.. ni nak cite mase zaman sekolah dulu.. kawan sedorm sakit perot.. kesian die sampai guling2.. eh tak de la guling2 sangat.. saje je nak kasi dramatik skit.. hehheh..  tapi betul nampak kawan tu cam azab sangat bile sakit die datang.. kalau die terskip makan pon akan jadi cam tu.. sebab kat asrama kan time makan memang dah ditetapkan.. tu la sape suruh skip makan kan.. tak pasal2 kene bebel.. 

Tak de ape yang boleh die buat pon kalau sakit gastrik die datang.. nak makan pon die dah tak boleh sebab akan muntah pulak.. jalan penyelesaiannya warden bawak die pegi hospital.. sian die.. saya pon cume mampu tengok je sebab saya pon bukan boleh tolong pape..

Saya ade tertengok satu video ni pasal orang sakit gastrik yang dah bertahun2 tahan sakit tapi boleh baik dengan amek produk Shaklee.. Kalau lah mase tu saya tau ade produk yang boleh hilangkan sakit gastrik, dah lame saya suggest kan kat die.. 

Jom kite tengok vidoe akak ni.. cam tak caye je gastrik die dah tak datang..  teruje betul..

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.


Senang je rupenye nak hilangkan gastrik ni.. amek ESP, Peppermint Ginger Plus ngan OsteMatrik je dah boleh settle masalah.. kalau dari dulu tau mesti tak de adegan guling2 atas katil tahan sakit perot kan.. sesape kat luar sane yang ade gastrik yang terok cuba la dulu roduk Shaklee ni.. kene la cuba dulu.. kadang orang kite ni lom cuba lagi tapi dah macam2 buat kesimpulan.. cuba elakkn terus membuat kesimplan terlalu awal.. kene buat, rase dan hayati setiap saat semasa anda mengambil produk tersebut.. selagi kita tak lalui pengalaman sendiri kita tak kan tau.. setiap orang akan mengalami pengalaman yang berbeza.. kerana setiap badan seseorang itu berbeza.. walau anda ada kembar sekalipun, mesti ade yang berbeza sikit.. (pengalaman saya berkawaan dengan kembar.. nampak je same tapi tak serupa) 

Saya harap gastrik kawan sedorm saya tu dah baik la hendaknye.. dah lost contact pon ngan die.. tapi ade dalam list friend dalam facebook.. cume die tak berapa nak aktif je.. pape pon semoga kawan saya tu sihat sokmo dan berbagia bersama anak2 dan abang asykarnya.. (dah macam cite Lt Adnan plak.. heheh)


Gambar atas sekali tu sebgai hiasan je.. abam harith yang amek mase minggu pertama persekolahan hari tu..




2 juta comments on "Sakitnya Gastrik..."

Kakzakie on February 12, 2015 11:06 AM said...

Dulu shaklee macam tak ramai yg tahu. Sekarang ni rata-rata ramai dah yg ambil shaklee sebab testimoni boleh dibaca di mana-mana..

Eda Ejai on February 12, 2015 11:09 AM said...

Kakzakie~ tol tu kak.. dulu org takot nak amek.. sebab barang omputeh katenye.. tp kalau bende baik apa salahnye kan..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez