Powered by Blogger.

Sunday, February 15, 2015

Asam Pedas Untuk Dia..


Asam pedas untuk dia.. hari2 dia mintak.. kadang sampai kite pon tak lalu nak telan kalau hari2 dok mengadap asam pedas.. nak juga tukar menu lain selain asam padas..

Ada satu hari tu masak asam pedas letak ikan dua ekor je.. sebab just nak lepaskan tekak je die..

Kegemaran die suke makan nasik, kuah asam pedas ngan telo goreng dadar.. kalau ade tiga bende ni memang makan tak toleh kanan kiri la die..

Oleh itu sesape yang bekenan nak jadi menantu mak, kene la belajar masak asam pedas ye.. sebab anak teruna mak ni suke sesangat makan asam pedas.. ape yang sedap sangat pon tak tau la.. pelik betul rasenye sebab bile dapat makan asam pedas memang nasik bertambah2 die makan.. dan mungkin juge sebab die ade amek mealshake ngan vitamin c kot..


Ni asam pedas malam ni.. tak cukup bahan.. tapi banyak juge abam harith telan nasik..

Menu untuk esok masih berlegar2 diruang otak.. ape nak buat pon tak tau.. tunggu je la esok pagi.. kot2 idea datang waktu awal subuh pagi esok ke kan.. kite mane tau ye dak..

Selamat menempuh minggu baru.. abam harith skolah dua hari je.. yeaayyy.. pas tu cuti.. dapat la ibu rehat2 kat rumah tak yah jadi supir minggu ni.. anak yang skolah tapi mak yang penat.. fuhh..

2 juta comments on "Asam Pedas Untuk Dia.."

Mama Kembar 3 on February 18, 2015 1:35 PM said...

bagusnya harith, tahan makan pedas ye dia

Eda Ejai on February 18, 2015 2:52 PM said...

tak de la tahan sangat pon mama.. biase air dah kene standby kat sebelah segelas.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez