Powered by Blogger.

Friday, November 28, 2014

Barut Tradisional Buat Fieza..


Sebenarnye ni 1st time buat barut putih bersih bak embun pagi cam ni.. sebelom ni buat barut yang corak2 je.. tibe2 sorang sahabat mase skolah dulu request nak order barut kale putih cam ni..  tak pe ku gagahkan juge carik kain sebab kain sedia ada yang kat rumah ni semua kain corak..


Ni barut saiz M.. 6 helai..


Ni plak barut saiz L 4 helai..


Alhamdulillahhh.. dah settle 10 helai kain barut buat Fieza.. dah pos pon.. insyaAllah kalau tak de pape sampai la kot kat rumah.. 

Kalau ade sesape yang nak beli barut untuk pakai sendiri (maksudnye pakaikan kat anak la ye) atau pon nak buat sebagai hadiah boleh la tengok2 kat page ai ni ye.. hehehhe.. boleh klik sini --> Barut By Eda Ejai




10 juta comments on "Barut Tradisional Buat Fieza.."

LYAfrina on November 28, 2014 10:08 AM said...

mcm zaman dulu2 la barut kaler putih ni.. msa zaman asya kecik dulu, xde lg barut2 bercorak ni.. semuanya kaler putih.. termasuk kain lampin & kain bedung.

AnneRaini on November 28, 2014 12:01 PM said...

mak sypun buat barut kaler putih...tp sy beli barut yg bercorak sbb comel.

Kopiolimauice on November 28, 2014 12:15 PM said...

kemasnya jahitan...sy pon suka yg plain putih mcm ni nmpk suci je ;p

elly nadyra on November 28, 2014 2:06 PM said...

anak saya lahir
pakai barut saya masa saya baby
mak simpan elok2
lampin pun sama
pakai lampin saya masa kecik

aizamia3 on November 28, 2014 2:18 PM said...

Anak2 saya semua pakai baru warna putih cenggini.. tak pernah cuba barut yang warna-warni.. memang old school tapi barut turun-temurun.. ;)

Eda Ejai on November 28, 2014 2:20 PM said...

LYAfrina ~ dulu2 kalau nak kain warna warni pakai kain batik je kan.. hehhe

Eda Ejai on November 28, 2014 2:20 PM said...

AnneRaini ~ mak eda pon.. tapi kadang ade kain perca banyak mak buat barut juge..hehehe..

Eda Ejai on November 28, 2014 2:21 PM said...

Kopiolimauice ~ ni memang asben fieza yang nak warna putih.. tak suke warna warni.. customer is always right kan..

Eda Ejai on November 28, 2014 2:22 PM said...

elly nadyra ~ wowww.. boleh pakai turun temurun.. eda punye dulu dah abes mak bagi kat anak2 buah.. kene buat baru juge.. heheheh..

Eda Ejai on November 28, 2014 2:24 PM said...

aizamia3 ~ org skarang suke yang warna warni sebab nampak comel.. yang penting fungsinye tetap sama kan.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez