Powered by Blogger.

Tuesday, April 21, 2015

Memo Book..


Nak dekat maghrib tadi abam harith bagi tau yang die tak de memo book.. die tak cakap banyak pon.. just omak die ni assume yang cikgu die nak buku ala2 msg book cam kat tadika dulu kot..

ha ye la.. jap lagi la ibu buat.. 

Dalam kepala otak ibu die ni dok tepikir2 banyak kot yang cikgu nak tulis dalam ni.. sebab komunikasi antara ibubapa dengan guru memang sangat terhad.. tak macam mase tadika dulu.. naik sekolah rendah memang cam ni kot gayenye..

Awal tahun hari tu dah mintak no hp cikgu klas abam harith tapi cikgu tak bagi.. katenye pape hal call je opis sekolah.. baik lah cikgu.. pasal homework pon kitorang call opis sekolah nanti.. tak pe la.. dah cikgu tak nak bagi no hp ape boleh buat.. pandai2 la abam harith kat sekolah.. 


Lepas temankan abam harith buat homework tadi trus la menggodek2 pc.. buat muke depan buku memo book.. disebabkan omak tangan keras.. kalau tulis tangan memang buruk jadinye nanti.. oleh itu baik la gunakan saje teknologi yang ade ni ha.. tekan2, klik situ klik sini dah keluar..



Settle part muke depan buku.. buat simple2 aje.. nanti tinggal potong je bg lebih kemas..



antara barang2 yang diperlukan:
-kertas A4 merah 2 helai untuk balut buku (abam harith request nak wane merah)
-buku tulis yang tak pakai
-gam
-gunting/pisau
-sellotape
-pembaris (utk potong kertas muke depan bg lebih cun)



Dah siap balut buku dengan kertas A4 merah.. muke depan buku pon dah siap potong tingal lekat je pkai glue stick.. 



Akhir sekali balut ngan plastik pembalut buku supaya buku ni tak lunyai sampai hujung tahun sebab nak letak dalam beg sampai hujung tahun ni..




Dah siappppp!!! esok pagi nak tunjuk kat abam harith.. skang ni die dah tido.. harap die suke dan die tak lupe nak bagi buku ni kat cikgu klas die.. dan paling penting die tak lupe tulis ape bende nak kene bawak kalau cikgu pesan pape kat die nanti.. merah nyala kulit buku ni.. kalau lupa gak tak tau la omak nak cakap cam ne.. doa je la.. 



2 juta comments on "Memo Book.."

LYAfrina on April 22, 2015 1:21 PM said...

SEK FASYA mmg ada buku K (komunikasi)..
smua bdk darjah 1 wajib ada...

kat dlm tu semua akan ditulis sgala pesanan cikgu or apa2 memo diterima terus ditepek dlm tu.. wajib bawa ke sekolah hari2..'

dan satu lg.. guru kelas asya buat 1 grup whsapp..smua parents & cikgu mgajar kelas tu ..jd senang juga ckgu inform apa kt grup or kt nk bertanya apa..

setiap kerja rumah pon ckgu inform kat grup & ditulis dlm buku K tu.. jd walaupon bdk x dtg sekolah..still update la..

ye la..bdk darjah 1 kan..xleh nk hrp sgt klo xde semua ni..lupa aje.. hihi

Eda Ejai on April 22, 2015 1:44 PM said...

LYAfrina~ bagusnye sekolah cam tu.. paling bagus tu part guru klas buat group wasap.. senang kan.. papehal terus dpt..

anak2 darjah 1 cam ni la.. kadang cikgu ade soh bawak pape pon bukan ingat nak ckp kat mak bapak.. mase tadika dulu mmg ade msg book.. pape hal sume tampal dalam tu..

kenape ek cikgu ni tak suke makpak mintak mo hp?? bukan makpak nak jual insuran kat cikgu pon..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez