Powered by Blogger.

Monday, February 17, 2014

Doktor Gigi Datang Sekolah..



Hari ni dokto gigi datang sekolah.. Turun je dari sekolah tadi Harith dah cakap "Gosok gigi denga Colgate".. semangat la bdak ni lepas belajar gosok gigi.. siap tunjuk dapat tag "Brush Those Teeth" lagi.. semua budak dapat..

Tapi ibu lupe nak bekalkan berus ngan ubat gigi untuk harith.. padahal teacher dah tarok kat msg book die.. ibu ingat esok.. rupenya hari ni.. frust betol.. kecewa dengan diri sendiri.. bende kecik pon boleh cuai.. sian harith kat skolah mesti dok menangot je tengok orang lain gosok gigi.. lagi sedih kalau la die gosok gigi dengan jari sebab dulu mase sekolah kalau lupe bawak berus gigi dokto gigi soh gosok pakai jari.. huhuhu..

Minggu depan 24hb hari isnin ade lagi.. tapi bukan dokto gigi yang datang.. mungkin belajar cara nak uruskan diri sendiri kot.. kene juge bawak berus dan ubat gigi, sikat, tuala dan bedak.. nak siapkan awal2.. harap tak cuai macam hari ni.. 






6 juta comments on "Doktor Gigi Datang Sekolah.."

ummie_mirahaziq on February 17, 2014 4:06 PM said...

hu..hu..biler anak2 dh skool ni mcm2 kena ingat...aku pun..sat yg si kakak tu pesan srh bwa itu/ini..sat g haziq lak..hu.hu..

Eda Ejai on February 17, 2014 4:15 PM said...

tu le.. macam2 nak ingat.. skolah pon dah 6 hari seminggu.. huhuhu..

faizal ridzuan on February 17, 2014 7:19 PM said...

huhuhu.. lepas nih kener buat planner terus la. hahhaha kalo luper gak, kener tampal kat dahi :p huhuhu peace yaw...

Eda Ejai on February 17, 2014 7:27 PM said...

ye.. baik pak encik.. =D

D_08 on February 19, 2014 11:37 AM said...

hikhikhik..... awok pun tak boleh nak gelak lebih sgt... sbbnye awok dgn Mem pun terlupa jugak nak letak berus gigi kat anak awok... walopon ada nota daghi cekgu nye..... sabo je le..... bukan salah kita kan terlupe???

Eda Ejai on February 19, 2014 3:05 PM said...

tu le yeop.. makin tua makin banyak lupe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez