Powered by Blogger.

Wednesday, April 10, 2013

Cheese Cake In Da House..


Semenjak kak no (kakak mr ejai) datang bawak dua potong cheese cake ari tu tekak aku asek tengiang2 je ngan cheese cake.. serius sedap.. susah la nak cite macam mane kesedapan cheese cake tu.. hahhaha..

Cheese cake yang biase beli tu selalunye macam cepat muak skit.. yang kak no bawak tu pada aku memang sesedap rase la.. betol aku tak tipu.. (ni ikot selera tekak aku la).. bergantung kepada individu juge.. sebab mr ejai & anak2 tak minat pon.. aku je makan sorang..

Oleh yang demikian aku mintak la resipi cheese cake kat kak no.. kene la mintak resipi.. larat ke asek nak mintak org buat n suap dalam mulut je kan.. hehhee..


Dan ini la hasilnya.. 

Ada yang nak cuba tak?? senang je..

Bahan2..

500g Philadelphia cream cheese (belit lidah nak nyebut)
1/2 tin susu pekat
10-20 keping biskut keju



Ni la die philadelphia cream cheese tu.. ade jual kat tesco.. kat kedai buat kek pon ade rasenye..



Cara2nya sangat mudah..

Masokkan 500g philadelphia cream cheese dan 1/2 tin susu pekat ke dalam mixer.. gaul sebati.. 

Pastu amek bekas atau loyang dan lapiskan yang dah siap gaul tadi dengan biskut keju.. 

Bile dah siap boleh la letak dalam peti ais bagi die keras.. 

Senang je kan.. 


Bile dah keras boleh la keluarkan cheese cake tersebut dan hidangkan..



Ni la rupe cheese cake mak.. yang tengah tu tetanggal plak mase tebalikkan.. walau rupenye buruk tapi rasanye hingga boleh menjilat pinggan..

Serius sedap.. try la.. 


Huh.. jangan tak caye.. kek banyak tu dua hari je dah licin.. nak buat lagii!!!!






5 juta comments on "Cheese Cake In Da House.."

eynda on April 10, 2013 8:14 PM said...

Senangnya...takyah masuk oven :-)

~najwa~ on April 10, 2013 8:30 PM said...

Cer torai pakai oreo...mesti lg ummmpphhh!!!

Nini D.. on April 11, 2013 9:39 AM said...

hadei.....stressnya aku bila tengok benda yg aku nk makan tapi aku terpaksa tahan hati....aku tengah berusaha takmo naikkkan berat badan lagik nih!!!!

afzan on April 13, 2013 1:17 PM said...

bolehla suruh org rumah try minggu depan

eda_ej on April 18, 2013 9:53 PM said...

Eynda~haah senang je.. tak yah beli kat SR dah.. buat sdirik je.. hehhe..

Kak najwa~bagus cadangan tu.. memang licin la pinggan dok kene jilat..

Emy~ko blasah je.. tengah boleh ni.. nnt udah besalin abes sume kene pantang..

Afzan~buat la.. senang je.. ko pon buleh buat utk seperais kan wife.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez