Powered by Blogger.

Monday, June 17, 2013

Amek Report Card..


Hari sabtu lepas gi amek report kad harith.. nak naik tangge je dah banyak kasut kat pintu masok.. huhuhu.. dalam jadual kol 8.30 pagi.. tapi kitorang sampai pon dah kol 8.35 pagi.. lambat 5 minit.. tapi kene register kat tingkat 1 sebelom jumpe teacher lela kat klas tingkat 2..

Dah register dan dah dapat no.. kene tunggu turn pulak.. hehhehe.. sementara menunggu tu amek la dulu gamba klas harith ni.. bukan selalu dapat naik klas.. biase hantar kat tangge je.. pas tu harith naik sdirik..


Cam ni la keadaan klas harith dari luar.. sonoknye la.. rase nak join blaja same2.. 



Speech balloon ni ade banyak kat dinding klas ni.. sempat snap yang ni je.. dalam gamba tu kelihatan teacher lela (tudung pink) tengah mengadap Fida mak kepada adriana.. hehehhe..



Klas harith ni digunakan pagi dan petang.. sebelah pagi klas 5 Kaheerah klas harith.. sebelah petang plak klas 5 Zheng He.. sekolah harith ni ade 2 sesi.. kalau ade anak2 yang jenis memang susah bangun pagi elok la masok klas petang.. dulu ingat nak hantar harith skolah petang.. sebab harith dulu bnagun pagi pon kol 10.. tapi memandangkan kalau klas petang lagi panas kot nak hantar dan amek harith maka kami suami isteri pon bersepakat nak hantar harith skolah pagi..



Ni senarai nama kengkawan sekelas harith.. harith punye name no 7.. heheheh..



Ni plak senarai name student klas 5 Zheng He.. nama no 15. Seri Adryana Marcella bt Zulkefli tu rasenye anak Zul 2by2 & IsmaAF7.. kalau tak silap la.. tapi tak pernah jumpe pon sebab die sesi petang.. cume nampak kat instgram je ari tu bile bunga yang harith ngan anak isma buat tu same untuk mothers day.. (bile nak check balik gamba tu dah tak de.. dah delete kot)



Okey dah masok dalam.. gamba report card harith tak de la amek gamba sebeb tu untuk simpanan kat sekolah.. teacher lela cakap harith dah banyak peningkatan dari mule2 die masok skolah dulu.. kalau dulu die sangat la berat mulut nak cakap.. tapi sekarang pantang jumpe teacher or aunty sume nak tego.. cume teacher kate harith tak berapa minat nak mengale kat sekolah.. jangan kat sekolah, kat rumah pon sebenarnye die tak berapa gemar mengale.. kalu tulis2 die suke..  

Dah bece semua dalam report card dan tengok semua buku tulis harith kat sekolah (ade 3 buku semuanya) dapat la 'My Evidence Book' harith ni.. ni buku yang kedua.. yang pertama lupe nak cite kat blog.. nnt ade mase boleh cite pasal buku yang pertama tu ek..



Harith tulis sendiri.. tapi dibawah pengawasan teacher la kot.. buku 1st dulu teacher print je..



ade kapal layar.. 



Roket.. seriously mase 1st time nampak cam katak.. dua kali pandang baru nampak macam roket.. huhuhu.. ibu die pon kene pegi skolah same ni sebab tak boleh beza katak ngan roket..



Baju kemeja..



Beca.. mule2 nampak tak nampak beca.. nampak cam basikal je.. hadoi la omak.. omak nak gi skolah ni..

Itu la saje cerita pasal amek report card abam harith.. bukan amek pon, just bace sume yang teacher tulis dan yang teacher tanda.. pas tu sain.. tanye2 skit perkembangan.. tu je la.. harap dapat sekolah lagi kat sini taun depan sebab kat area rumah memang tak de tadika yang islamic.. dan kalau sesape yang tanye sekolah ni ok ke tak, aku jawab ok je.. tapi kalau ade pilihan lain yang lebih baik itu terpulang.. hehehehe...

Sekian.. =D




3 juta comments on "Amek Report Card.."

D_08 on June 18, 2013 8:29 AM said...

hati berbunge2 je bile dapat tengok perkembangan anak kite ...... dan hasil koje yang die buat..... perasaan tu ..tak tau nak cite macam mane....

Nini D.. on June 18, 2013 10:25 AM said...

teman masih menanti surat chenta dari cikgu utk sesi sign...tengah memikoi...rope mana ke nak sain report kad kat sekolah dgn cik adam pon teman angkut?..adduuuhhhh

eda_ej on June 18, 2013 6:39 PM said...

yeop~walo tak lawo tapi suke juge.. bangge weh..

emy~hahhaha.. hangkot weh jangan tak hangkot..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez