Powered by Blogger.

Thursday, August 2, 2012

Kolaj Dengan Harith..


Entry2 sebelom ni asek cite pasal hasnaa je kan.. sian harith macam terabai.. sebenarnye bukan terabai tapi harith dah pandai jage diri.. hasnaa belom.. 

Disebabkan tahun depan dah nak masok skolah kene la belajar sikit2.. 

Dapat ngadap 30 minit pon dah kire bagus..

Smalam mencuri masa sewaktu hasnaa tido.. aktiviti buat kolaj pokok.. 

Ni 1st time buat kolaj.. harith cam geli2 skit bile tangan kene gam.. hadoii.. anak jantan tak bley geli2 kene gam okeh.. sebelom ni asek dok tulis2 huruf je, bosan la kot.. 




Gamba pokok tu carik je kat google n print.. sebab alkisahnye ibu die tak pandai lukis.. ibu die dulu lebih rela amak lukisan kejuruteraan daripada seni lukis.. tangan keras.. kalau lukisan kejuruteraan semua lukis pakai pembaris..


Memang sangat menguji kesabaran.. kene muke manis... rajin senyum n kene rajin bagi semangat.. walo comot atau pon salah letak tetap juge kene cakap "wahh.. bagusss.." "canteknyeeee" "clever la harith nihh.." "good boyy".. dan macam2 la kene sebut nak bagi die rajin dan bersemangat..




Ntah ape2 yang die ngomel..





Ok la nih.. kertas warna hijau tu dah lame beli.. ade dekat 2 minggu kot.. yang coklat tu pakai kertas minyak je.. lebihan kertas minyak belajar jahit baju kurung dulu.. 


Harapannya cuma satu, kalau la harith berkesempatan bace blog ni nanti ingat la yang harith pernah buat kolaj ni dengan ibu ye..















10 juta comments on "Kolaj Dengan Harith.."

~najwa~ on August 02, 2012 6:07 PM said...

wah, good boy.....



#bulan pose nih, balik kalut msk, sibuk, sampai x tertengok dah aktiviti irfan, ;(

eda_ej on August 02, 2012 8:35 PM said...

kak najwa~tengok juge.. ipod kene sorok awal2.. kalau tak memang die tak mau..


saba ye kak najwa.. tak pe, weekend boleh qadho.. =D

Masya on August 03, 2012 7:54 AM said...

rajinnya.. sape yg potongkan kertas² tu ...

eda_ej on August 03, 2012 8:33 AM said...

Masya~opkos la mak die... hehhehe..

Zana Adieyza on August 03, 2012 9:26 AM said...

zana pun x suka melukis.. tangan ni mmg bukan tangan seni.. kerasssss.. hihihi..

salam kenal dari zana.. nice blog kak!

Mama ArinArishArdini on August 03, 2012 11:38 AM said...

wahhh..cntik la abg harith buat kolaj

eda_ej on August 03, 2012 1:05 PM said...

Zana Adieyza~tu la.. same la kite.. pandai lukis org lidi je.. hehehhe..

eda_ej on August 03, 2012 1:06 PM said...

shima~itu die buat depan mak die.. kalo tak ntah kemane hala die tampal.. hehhehe..

Nini D.. on August 03, 2012 2:54 PM said...

wah....rajin ko weh!
aku seminggu dua ni mmg tak dpt layan cikmat belajo sepenuhnya...
sambil dia belajo..sambil aku kat tepi bizi mengentel popia

eda_ej on August 03, 2012 2:59 PM said...

emy~untung le ko afif mau bukak buku sdirik.. harith ni kene aku yg bukakkan.. macam aku je yg nak blajo..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez