Powered by Blogger.

Thursday, February 9, 2012

Ketuk Pintu Mintak N^j!$..


Ni cite 2 minggu lepas.. dah lame nak cite tapi asek dok delay2 je..


Cite die cenggini..


Hari rabu 2 minggu lepas pintu rumah aku kene ketok.. dari dalam rumah aku dah denga orang dok panggil aunty banyak kali.. aku ingat bukan pintu rumah aku sebab die panggil aunty.. lagi pon tak de nyonya mahupon ah soo yang dok dekat2 umah aku ni.. bile tengok bawah pintu kompom ade kaki orang.. sah umah aku yang diketok.. tetibe aku rase umo aku dah 60 taun.. huhuhu..


Bukak pintu.. ade dua orang student india pompuan lengkap berpakaian uniform kolej.. dierang bagi tau yang dierang jiran umah sebelah.. datang ketok pintu rumah ade hajat.. budak dua tu bagi tau yang hari jumaat nanti ade lab.. lecture dah siap pesan soh bawak bahan untuk lab ari jumaat tu.. dipendekkan cite lecture dierang soh bawak "najis manusia" okeh.. dan hajat dierang ketok pintu rumah aku semata2 nak mintak sample sisa kumbahan hasnaa..


Mata aku hampir nak tejojol keluar bile bebudak ni mintak taik hasnaa.. hadoii.. aku tau la budak tu study kat medical kolej tapi apsal tak pakai je najis dierang sdirik.. aku nak kate ye pon idak, nak kate idak pon idak.. aku cuba berdiplomasi cara baik.. aku cakap la yang baby aku tu berak tak tentu.. kadang berak sehari sekali.. kadang tak berak.. kadang sehari dua tiga kali.. aku tak boleh bagi ke tak sample yang dierang nak tu.. pas tu bebudak tu kate kalau tak de tak pe, sample dari abang baby pon tak pe aunty, sample abang die pon boleh.. hah.. sudah.. taik harith pon die nak juge..


Dierang kate nak najis tu kurang dari 24 jam sebelom pagi jumaat..aku iye kan aje walau dalam ati tak kose aku nak bagi eh..


Ok aku deal.. aku cakap aku tak janji.. dierang kate tak pe.. esok lepas klas dalam kol 2 petang dierang nak datang lagi nak bagi bekas untuk sample taik hasnaa or harith... dan pagi jumaat sebelom dierang pegi klas kol 7 pagi nak amek balik bekas tu..


Esoknye hari khamis.. aku tunggu2 gak kot budak2 ni nak datang lagi.. dari pukul 2 aku dah start tunggu.. gile ngantok kau dok nunggu orang nih.. last2 aku tetido ngan anak2.. tak de orang ketok pintu so maknanye tak de la tu kan.. bagus.. boleh la aku tido dengan aman malam tu..


hadoii.. bile dah bejiran ngan student cam ni la.. macam2.. tapi sabo aje la.. huhuhu.. macam aku dulu tak pernah jadi student plak kan.. hehhehe..






Sebagai penyeri di entry yang busuk ni aku selitkan satu keping gambar hasnaa..




Ni gambar semalam.. saje aku pakaikan hasnaa ala2 gegurl skit.. gile pink ko.. kalo ditengok puan emy ni mau die muntah ijo tengok kale pink gini.. hehehhe..













14 juta comments on "Ketuk Pintu Mintak N^j!$.."

Noraini Mustafa on February 09, 2012 3:11 PM said...

ok ape hasnaa pakai kaler pink, comel je!!

Mama ArinArishArdini on February 09, 2012 3:55 PM said...

WAKAKAKA...LAWAK SIOT

eda_ej on February 09, 2012 4:01 PM said...

ani~ngah nak menambahkan koleksi baju gaun2 nih.. huhuu..

shima~tang mane lawaknye..

neyza mokhtar on February 09, 2012 5:03 PM said...

hohoho..selamba je mintak taik..loya plak tekak den..hehe..muka hasnaa sebijik muka mike yer..hehe

eda_ej on February 09, 2012 7:30 PM said...

kalo ko nak bg tak?? hahahha..

macam muke aku ke??? nnt aku tengok balik gambo aku time kecik2 kot ade.. huhuhu..

MommyRizmi on February 09, 2012 8:44 PM said...

hoh..rasanya masa blajo dulu, xde la plak wat lab kena kumpul taik manusia..

kalau ada, kompem aku ponteng lab masa tu...huahuahua..

eda_ej on February 09, 2012 8:48 PM said...

kalo ponteng lab tu pon still boleh lulus rasenye kan.. hehehhe...

dulu pon ade gak kene masok lab, tapi kene bawak multimeter aje..

Nini D.. on February 10, 2012 8:49 AM said...

kemain terkangkang anak dara sorang nih....
hasnaa...auntie tak berapa minat sgt pink..lainle kalo kaler oreng...suka sgt!

cik linda on February 10, 2012 11:26 AM said...

bile die mcm ni...terserlah muke ujang...anok abah iye dak...hehehe

eda_ej on February 10, 2012 1:48 PM said...

emy~tak pe hasnaa pham ko tak gemo kale pink.. hehhehe..

alen~ni buah ati aboh die.. sehari tak nengok buleh gile.. hahahha..

~najwa~ on February 11, 2012 5:34 PM said...

betul tu mommyrizmi, apekah mereka kekurangan sample sehingga najis jiran itu perlu, ekeke. sabo je la eda....



^gambar Hasnaa tu mcm mamat alan versi gegirl ;)

Prettywrite on February 13, 2012 11:03 AM said...

macam najis baby tak berapa nak najis la kan..hehe..alahai samapi macam tu study ya..hee..nasib baik tak datang..
alorr ganasnya gambo hasnaa tu..muka garang jer..marah pakai pink ke kak..hhehe

afzan on February 13, 2012 2:00 PM said...

lama jugak yer ko peram najis hasnaa sblm masuk tong sampah. hahhaa

eda_ej on February 13, 2012 10:11 PM said...

kak najwa~dierang ni pakai silibes baru kak najwa..

agak2 kalau pakaikan harith gaun skarang boleh dapat gambaran cam ne hasnaa lagi 3 tahun.. huhuhu..

prettywrite~patotnye pakai je dierang punye.. masing2 ade kan..

nasib la.. kene jadi bahan xperiment je.. heheh..

afzan~mane de peram, terus masok tong sampah.. tak kose la..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez