Powered by Blogger.

Thursday, May 2, 2013

Musolla Trip..



Hari ni harith ade musolla trip..

Pegi lawatan sambil belajar dan solat ke Masjid Bandar tun Hussein Onn.. 

So sehari la harith tak de kat sekolah sebab hari ni semua aktiviti buat dekat masjid..


Cam ni la keadaan anak2 yang nak pegi ke masjid.. ni baru sebahagian je.. ramai lagi yang tak masok dalam gamba.. ni klas anak2 yang 4 tahun kalau tak silap..



Dah sampai trun klas harith pulak begerak.. ye yang ade anak panah tu harith.. pakai kupiah kale hitam.. tapi tekedepan sangat plak kupiah die.. hehhe..


Okeyy.. babai harith.. jalan bebaik ye.. Masjid tu dekat blakang tu je.. masjid baru kat Bandar Tun Hussein Onn.. Solat jumaat pertama baru diadakan pada 19 april lepas.. sangat baru..


Ni plak klas anak2 6 tahun.. 



Ni la masjidnye.. ni pintu masok yang kecik.. pintu masok yang besa die tak bukak.. sempat la tadi jengok2 dari luar.. nampak ade buat solat.. seronoknyeee.. ibu die yang excited lebih bile anak pegi trip.. hehhehe..


Balik tadi sempat jumpe teacher kejap sebab nak baya yuran untuk bulan 5... teacher cakap "Fadhlan nangis tadi kat masjid.. takot nak lintas jalan.. masa buat solat dhuha pon nangis macam orang buat solat taubat.. bile dah balik ke sekolah dah tak nangis.." hahhaha... nak pecah perot denga teacher cakap cam tu.. lawak pon ade.. hadoi la anak omak.. nape le nangis.. biase pegi ikot abah solat jumaat elok je.. 

Semoge dengan musolla trip ni harith dapat lebih kenal tentang masjid.. jadi anak yang soleh.. tak mo nangis2 lagi ye..





2 juta comments on "Musolla Trip.."

Nini D.. on May 03, 2013 11:48 AM said...

cikgu tak tau..mat alan solat kusyuk sgt.tu sbb sampai nanges..sejokkk perut ibu dia.

eda_ej on May 03, 2013 2:42 PM said...

hahahha.. teacher cakap mase kat jalan lg die dah nangis.. tak de nye die kusyuk.. hehehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez