Powered by Blogger.

Tuesday, January 5, 2016

Pin Ajaib..


Al kisah pagi ni.. 

Hasnaa tak nak pegi skolah.. Banyak alasan die hari ni.. Tak nak pkai baju la.. Baju skolah besar la.. Tak nak makan sarapan la.. Nak main ipad la.. Sume tak nak sebab tak nak pegi skolah.. Last2 ibu cakap kalau nak main ipad kene pegi skolah dulu.. Kalau tak dok umah pon tak boleh main.. 

Hasnaa monyok.. Kene paksa pakai baju ngan pakai tudung.. Tetibe tinggg!!! Teringat kat diana (salah sorang mama yg sekolahkan anak kat genius aulad dulu) die ade letak pin corak bunga kat tudung rania anak die.. Dan baru teringat abah hasnaa ade belikan pin tapi tak tau nak letak kat mane pin tu sebab besa sangat.. (Memule ingat pin tu nak letak kat leher sebab tudung hasnaa besa, tapi macam tak sesuai plak)

Ade 3 corak abah die belikan.. Dan hasnaa pilih nak corak kucing.. Ibu sematkan kat tudung die.. Yess!!! Terus sengeh2 dan nak pegi sekolah.. Sampai luar pagar die dok babai ibu.. Lega.. Alhamdulillahhh....



Ni gamba lepas pakaikan pin kucing tadi.. Kemain senyum die.. 


Teringat plak kat sorang anak buah name elis.. Anak kakak yang jadi nurse kat arab saudi.. Lebih kurang macam hasnaa plak muke die bile hasnaa pakai tudung cam ni.. Semoga elis baik2 saja disana .. 

2 juta comments on "Pin Ajaib.."

Shima Shafii on January 05, 2016 10:15 AM said...

belum biasa lagi tu ke sekolah..hihi

Eda Ejai on January 05, 2016 10:44 AM said...

tu le.. nak main pujuk2 plak..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez