Powered by Blogger.

Thursday, November 26, 2015

Pindah Berdikit-dikit..



Ye nak pindah dah.. tapi nak bawak juga barang skit2.. barang2 yang agak penting dan barang2 yang takut missing in action mase aktiviti berpindah naik lori nanti kene bawak dulu.. penoh dah satu kereta.. 



10:19 am



Setelah turun naik tangga sebanyak lima kali di tingkat lima, maka dengan ini boleh la kot nak begerak ke rumah baru.. seb baik dekat je.. Cheras- Kajang tak jauh mana pon.. jomm... vrroommmm.. vrroommmmm...



11:16 am

Jangan tekejut kalau tengok mek kecik ni.. die memang suke angin lalu kat badan die.. hehehhe.. sebelum sampai ke Kajang sempat singgah kat pasar batu 9 cheras dulu.. beli sarapan.. abam besa kat belakang tu merajuk.. ade je la yang die tak puas hati.. tak pe la.. ibu ngan mek kecik boleh makan dulu.. abam besa tu kalau die lapa pandai la die carik makan kat mana..



12:05 pm

Baru nak start nak letak tikar kat bilik atas.. umah atas blom letak mozek lagi.. nanti2 la buat.. makanya kene la letak tikar dulu.. 



12:34 pm

Stengah jam baru siap satu bilik.. fuhhh.. bopoloh ketiak.. nak kena angkat2 gulungan tikar yang berat tu.. nampak cam kerepot2 ek.. bende tu memang payah skit nak betulkan.. bia je la..



1:05 pm

Ibu buat bilik sebelah die gi guling2 kat bilik ni plak.. 



1.24 pm

Bilik last.. penat.. rehat jap sambil reply wasap kasteme shaklee.. sejuk skit ati.. penat pon rase tak bape nak penat..



2:15 pm

Akhirnya siap!!! yeayyy.. ejas2 mane yang perlu di ejas.. tolak tarik tikar sane sini.. kire ok la ni.. better than nothing kan..



2:26 pm

Semua kerja kat atas dah siap.. turun bawah tengok abam besa dah tido.. ibu solat kejap.. pas ni boleh kemas2 mane yang patut.. esok senang barang2 dari lori nak masok dalam umah..







4 juta comments on "Pindah Berdikit-dikit.."

idzwa kamaruddin on December 29, 2015 11:14 AM said...

alhamdulilah~

Eda Ejai on December 29, 2015 8:02 PM said...

tq dear..

Shima Shafii on December 30, 2015 11:03 AM said...

mek tu gumbira jeee ye.

Eda Ejai on December 30, 2015 1:25 PM said...

die memang.. tp kalau dengan org yg tak biase die la rimau.. hahahah..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez