Powered by Blogger.

Monday, October 20, 2014

Tournament Taekwondo 2014..



19  oktober lepas Harith secara julung2 kalinya menyertai tournament taekwondo.. dah selamat berlangsung kat Kompleks Kejiranan Presint 11, Putrajaya.. 

Masa memula dapat tau dari Master pasal tournament ni ingat kene lawan2 cam biase tengok tu.. rupenye cume buat taegeuk je.. 

Seawal jam 8 pagi kitorang dah sampai.. ingat dah lewat sangat.. rupenye banyak masa lagi.. kadai pon dah bukak kat dalam kompleks tu.. sempat la sarapan dulu makan nasik goreng..


Bila masuk je kat dewan tempat harith tournament rase cam wowww.. sebab ibu die ni memang tak pernah pegi program2 cam ni.. kalau abah die dulu slalu la rasenye.. gambar kat atas ni mase tengah nak kumpul2 kan peserta.. maklom aje la peserta sume kecik2 jadi segala urusan lambat la skit..

Sebenarnye tournament ni peserta die sume dari sekolah Genius Aulad punya cawangan.. Ada dari GA Bandar Baru Bangi, GA Bandar Tun Hussein Onn, ada lagi Genius Aulad cawangan yang lain tapi dah lupe sebab banyak..


Gambar ni ibu amek dari tempat duduk bahagian penonton.. kelihatan disitu abah harith mr ejai ngan harith ade kat depan pentas tengah tunggu nak letak anak kat dalam group.. ibu kene chop tempat takot tak de tempat nak duduk plak kan.. so abah die kene tunggu kejap.. nak tinggal terus melalak plak kang satu hal plak..


Mase ni harith dah duduk kat barisan.. sempat toleh belakang tunjuk thumbs up.. ok la tu kot.. tak nangis.. sebelom tournament ni Master dah bagi tau yang harith kene masok dalam group 7-9 years.. sebab dalam group ni sahaja peserta buat taegeuk.. dalam group lain semua buat basic movement je..


Ni plak tengah check name.. semua mak bapak dah start dup dap dup dap..


Disebabkan turn harith lambat lagi, kite layah dulu anak2 umur 4 tahun ni.. serius comel sangat bile budak umur 4 tahun ni buat pergerakan taekwondo.. walaupun kadang bile tengok lain disuruh lain dibuat tapi nampak comellll...


Dan ni la saat yang dinantikan.. abam harith buat taeguek 1 by group.. harith yang depan sekali blah hujung kiri.. harith ngan sebelah die adiff buat taeguek 1.. yang lain tu buat taeguek 2.. sebab tu pergerakan derang lain tapi step tetap same.. ada 18 step kalau tak silap..


Sempat curi gamba mase tengah beraksi.. gamba ni pon amek dari camera mr ejai.. banyak sebenarnya kat camera tu tapi malas nak amek.. hehhehe...


Okeh.. harith dapat masok ke pusingan ke dua.. kene buat taeguek juge.. tapi bedua plak.. tapi pasngan die buat taeguek 2.. so permainan die kat sini tak boleh confused.. tak boleh tiru kawan sebelah.. sape tiru potong markah.. harith kat blah kanan.. sory ye video agak goyang2 skit sebab hasnaa dah start nak duduk kat riba..


Tengok la mek sorang ni.. ade die heran abang die masok tournament?? tak de.. buat nohen aje.. baju dengan seluar tu sebenarnya die tak pakai.. dah pakaikan baju lain dah mase lepas mandi.. tapi tak tau la nape die nak pkai baju ngan seluar tu.. dah macam tak mandi  pagi je rope..



Akhir sekali harith dapat no 3.. jadi la dari tak dapat pape kan.. sonok sangat dah die dapat medal tu.. bukan die tau pon medal tu emas ke, perak ke, gangsa ke.. janji medal dapat naik pentas pon dah seronok sangat dah die.. Alhamdulillhhh...


InsyaAllah kalau ada tournament lagi boleh pegi lagi.. nanti ibu jadi pom2 gurl lagi okeh.. hehhehe...



6 juta comments on "Tournament Taekwondo 2014.."

uncle gedek on November 11, 2014 11:34 AM said...

unlce ada black belt kaler kuning...

(lawak basi) keh keh keh!

Eda Ejai on November 11, 2014 1:01 PM said...

black belt kale kuning tu die belang2 ke uncle??

*∽ IZAN ∽* on November 11, 2014 2:50 PM said...

Wow Tahniah Harith! 3rd place tuhh kira hebat tuhhh.

Anak bujang akak pun baru tahun ni masuk taek won do. masih putih suci lagi belt dia hihihi

*∽ IZAN ∽* on November 11, 2014 2:50 PM said...

Wow Tahniah Harith! 3rd place tuhh kira hebat tuhhh.

Anak bujang akak pun baru tahun ni masuk taek won do. masih putih suci lagi belt dia hihihi

*∽ IZAN ∽* on November 11, 2014 2:52 PM said...

Wow Tahniah Harith! 3rd place tuhh kira hebat tuhhh.

Anak bujang akak pun baru tahun ni masuk taek won do. masih putih suci lagi belt dia hihihi

Eda Ejai on November 11, 2014 5:12 PM said...

anak bujang ni pon baru taun ni masok.. abes klas kat skolah sambung klas kat umah plak.. master abah die ajar.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez