Sambal udang campo petai ni ade sejarahnya.. tiap kali saya masak mesti teringat pasal tu.. nak tau pasal ape?? hehhehe.. sebenarnya beberapa tahun lepas sebelom pegi hospital nak besalin hubby siap masakan sambal udang campo petai.. maklom la kalau lepas besalin kene tunggu lepas pantang la baru dapat makan udang.. sian hubby.. balik keje penat2 pas tu kene masakkan untuk saya.. keadaan saya mase tu tak de la sarat sangat baru 37 minggu tapi bengkak kat kaki memang besa gile..
Ingat lagi mase tu.. lepas je siap makan, malam tu tu juge trus angkot barang2 gi HUKM nak check sebab dah bleeding skit.. risau mase tu kot ade pape jadi kat baby dalam perot walau pon tak rase sakit.. bile check kene tahan plak sebab tekanan darah tinggi yang melampau.. hahhahah.. redho je la.. seb baik boleh besalin normal.. dokto kate kalau cukup 40 minggu kene czer sebab baby mungkin akan lebih besar kalau nak tunggu sampai 40 minggu.. takot denga kene operate ni.. besalin je la.. janji selamat.. hehehhe.. sape2 pon mesti ngeri kan klu cite pasal operate2 ni..
Tu la, tiap kali masak udang + petai ni memang asek ingat time tu.. hubby pon same.. hehhehe.. korang ade makan pape yang best tak sebelom besalin?? kene la lepas geram dulu sebelom berpantang ye dak.. =D
4 juta comments on "Udang + Petai"
kaki ko....takot aku nengoknye..aku dulu xmerasa kaki bengkak...hihihhi
tu yang cam takot nak preg lagi tu.. hehhehe..
huhuhuh... udang ngan petai.. hurm.. skali kener, nak masok bilik air sure kener pakai mask.. hahahahha
harus pakai.. hehehhehe..
Post a Comment