Powered by Blogger.

Friday, May 5, 2017

Please Don't Cry..

0 juta comments
Image result for positive quotes

saya baik, saya bagus, saya sangat positif.. 

apa yang penting kita dah mencuba.. berjaya atau tidak itu belakang kira.. 


Saturday, March 11, 2017

MOVE ON!!

0 juta comments

Ya.. Selamat tinggal masa silam..

Hidup harus diteruskan..

Biarlah kenangan lalu terus tersimpan di dalam lipatan sejarah.. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.


.
.
.
.

.

.
.
.





aarrrggghhhhh... akak is tacing sebab no talipan  yang akak pakai dari akak start pakai talipon mase umo 20 dulu dah jadi milik orang!!! huuuwwwaaaaaaaaaaa........

akak ni ni sentimental.. kalau boleh semua benda nak simpan.. tapi tu la.. akak kene redho.... semua benda dalam dunia ni cume pinjaman je kan.. bertabahlah.. 😔






Sunday, January 15, 2017

Kuih Keria In Da House..

0 juta comments

Kuih keria ni da house yaww.. hahahhaa.. 

Ni malu teman nak kabo.. sebenornye ni kali kedua sira baru jadi.. maklum aje lah teman bukan reti bebenor nak masak ni.. tapi bile tekak ni bekenan sangat maka layankan aje lah.. 

Nak tanya resipi?? Kome google aje la resipi kuih keria.. kompom ade.. heheheh..


Rindu Datang Menerpa..

0 juta comments

Tempat jatuh lagi dikenang.. inikan pulak tempat kite  pernah datang setiap hari.. 

Ingat tak tahun 2015, abam harith skolah agama Abim.. bagus sekolah agama ni.. kalau budak2 tak pandai mengaji pon boleh pandai.. InsyaAllah atas izinnya juga.. 

Dan semalam lepas habis klas taekwondo kitorang ade la pegi ke sana kejap.. beli barang dapur skit kat econsave.. pusing2 kat apartment rumah lama, makan kat mamak tempat selalu makan dulu dan singgah solat kejap kat surau dekat sekolah agama abam harith ni.. 

Semuanya menggamit memori.. 

Mane taknya, lepas 8 tahun duduk kat situ.. tak banyak pon mesti ade rasa sikit rindu tu datang.. 

Tak pe la.. yang lepas dah lepas.. yang di hadapan ni kite tetap perlu tempuh.. semoga tahun ni kita dapat memperbaiki kesilapan atau apa2 kekurangan pada tahun sebelumnya.. aminnn...



Monday, January 2, 2017

Mercu Tanda 'IPOH' Diceroboh..

0 juta comments


Membahayakan diri sendiri adalah dilarang dalam agama islam

Untuk menjadikan hidup ini Adventure

Sangat digalakkan tapi dengan syarat keselamatan diutamakan

Even orang daki gunung siap dengan peralatan

Copy paste dari fb Pencetus Ummah Rahmat Ikhsan..


Hakak nengok video depe pon ngeri.. tinggi kot tulisan IPOH tu.. yang pastinya tempat tu atas bukit skit dan dekat dengan hiway.. mujur tak jatuh dek non.. kalo jatuh pree2 je kome masok spital..

Kalo nak diikutkan hakak ni tak de la gayat sangat, tapi kalau dah slumber je kome duduk goyang kaki kat atas tu tanpa alat keselamatan, hakak yang nengok pon rase ketor kepale lutut ni ha..

Kome jangan le buat lagi.. pape hal jadi kang jenoh nak menjawab dengan mak bapak kome..

Dan sekarang pihal MBI ngan polis udah sebok carik kome.. pepandai la kome yek..




Thursday, December 29, 2016

Gigi Pertama Fatheeni Haifaa..

0 juta comments

Dah dekat seminggu terasa gigi anak dara sorang ni nak tumbuh.. patut la ari tu badan macam dedo2 skit.. ini la punca die rupanya.. gigi nak tumbuh.. 

Umur 8 bulan 5 hari ni masih belum merangkak.. tapi dah boleh berdiri berpaut untuk berdiri.. ada macam kakak hasnaa dulu je.. 

Membesar dengan sihat ya anak.. semoga menjadi anak soleh, bijak dan mendengar kata ibu dan abah.. aminn..




Wednesday, December 28, 2016

WordLESS Wednesday 28-12-2016

0 juta comments

Kerja kat syarikat Oil & Gas cam ni la.. 

Tengah goreng karipap pon minyak sempat lagi nak melompat ke tangan..  




Tuesday, December 27, 2016

Lesen Lupa Nak Renew..

0 juta comments

Ni sambut beday beria2... tapi lesen pon boleh lupe die pon same mati time beday kite.. adoii.. nampak beno usia dah tua..

Tengok la ni.. Kalau orang tengok lesen cenggini pon memang boleh gelak.. ni lesen zaman 3 tahun lepas.. time ni dah boleh dah buat lesen yang macam ic tu.. cume tak de lagi buat kat pejabat pos.. 

Bile la nak renew ni.. sampai hari ni tak sempat lagi nak renew lesen.. minggu depan anak dah start skolah.. harap tak de la kene pegi menempuh ke jalan besar sane.. mujur sekolah anak dekat2 sini je.. 



Barut Baby Untuk Pak Encik..

0 juta comments
Perasan tak yang selalunya kaum mak2 je yang selalu take care pasal kelengkapan baby dalam perut..

tapi kali ni kaum bapak pon dah makin maju.. 

Nak tau sebab ape?? haa.. sebab ni la.. 

Barut ni ditempah oleh seorang bapa yang bakal menimang cahaya mata yang pertama..

Semangat betul.. 




Dah siap bagi tau baby boy katenye.. tapi bapak ni tak kisah pon kalau barut baby die kale pink.. pakai dalam baju je katenya.. tapi, kite pulak la rase kesian..  tak kan baby boy nak pakai kale pink pulak kan.. macam tak kene je.. jadi sebagai tukang jahit barut baby ni, hakak pon pilihkan la corak yang agak2 sesuai untuk baby boy.. harap bakal bapak ngan mak ni suke la.. 

Derang memang order 5 helai kain putih kosong ngan 5 helai kain flannel corak.. 


Alhamdulillah dah siap pon... harap esok seronok la derang bila kelangkapan baby derang dah hampir lengkap..

Seronok sangat bila dapat tolong orang siapkan kelengkapan nak sambut orang baru dalam keluarga... macam kite pulak yang nak dapat anak baru.. 😅


Semoga selamat bersalin la hendaknya.. aminnn...


Etika Pemakaian Lencana Dan Tanda Nama..

0 juta comments
Semalam mr ejai bagi tau pasal pemakaian lencana.. dapat dari group sekolah agama abam harith.. lupe nak mintak gamba tu.. tapi dalam gambar tu kate lencana ngan nametag kene letak kat atas poket..

Salah rupanye selama ni letak lencana sekolah ngan nametag abam harith.. kene tukar la nampak gayanya..




Ni sebenarnye dah siap jait pakai tangan.. lencana sekolah ngan nametag.. seb baik nametag tu baru letak kat satu baju.. kalau dah siap semua lagi la haru.. jadi kena la bukak balik dah jait balik.. yg nametag tu keras.. memang susah nak jait pakai tangan..kalau dapat jahit pakai mesen memang sangat la memudahkan kerja..


Seb baik jait kat atas poket.. senang skit.. boleh jahit pakai mesen je.. seminit dua dah siap.. 



taraaa.. dah siap!!! sebanarnye ade 3 helai baju sekolah.. dan dah siap pon letak lencana ngan nametag kat tempat yang sepatutnye..

korang dah siap ke kelengkapan anak2 nak sekolah ni??? hakak ni banyak lagi tak settle kome.. harapnye sempat la siapkan sebelum bukak sekolah ni,,
 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez